fbpx

Sveriges populäraste Backyard Ultra!


DATUM
Lördagen den 19 juni med start kl 07:30 och en start kl 10:00

ANMÄLAN 
Anmälan är öppen

STARTLISTA
Se startlista HÄR

TÄVLINGSINFORMATION
Ta del av tävlingsinfon HÄR

CORONAVERSIONEN
Självklart så hoppas vi på att vi kommer att kunna arrangera detta Backyard Ultra precis som vanligt och att vi inte behöver göra några anpassningar pga av Corona och den pandemi vi lever i just nu.

Men om lagen fortsatt säger att det får endast vara ett visst antal deltagare (alltså publik samt utövare) som är under vårt deltagartak på tävlingsområdet, bansträckningen och start- och målområdet samtidigt eller om det är några andra restriktioner som gör att tävlingen måste ställas in så måste vi ha en reservplan för detta LÄS MER OM VÅR RESERVPLAN HÄR

OM BACKYARD ULTRA
Backyard Ultra är absolut en av världens trevligaste och socialaste löparkoncept och ett koncept för alla löpare oavsett ambitionsnivå!

Backyard Ultra går på en slinga som mäter 6706 meter och du som deltagare har en timme på dig att ta dig runt banan. Sedan sker en ny start varje heltimme och så länge du klarar av att ta dig runt på banan inom en timme är du fortsatt med i tävlingen. Vinner gör den deltagare som är uthålligast och får springa ett ensamt sista varv!

VARFÖR 6706 METER?
24 varv (timmar) ger 100 miles, motsvarande 161 km (8:57/min), vilket anses som en drömgräns för många ultralöpare. 12 varv ger 50 miles (80 km) och 7 varv gör dig till ultralöpare (42 196 m).

Sweden Runners Älvdalen Backyard Ultra

BANSTRÄCKNING 6,7 KILOMETER
Banan för ÄBU utgår ifrån Älvdalens idrottsplats och stora delar av banan går längs med älven på fina stigar. Banan är väldigt fin, varierande och lättsprungen för att ni ska kunna deltaga så länge som möjligt i loppet.

VARVNINGSOMRÅDET
Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

KONTAKT
Har du frågor eller funderingar? Vi finns på lopp@swedenrunners.se

DELA DIN UPPLEVELSE
#swedenrunners #älvdalenbackyardultra
Instagram @swedenrunners

HA KUL OCH LYCKA TILL!