fbpx

Sveriges populäraste Backyard Ultra!


DATUM
Lördagen den 18 juni med start kl 10:00

ANMÄLAN 
Anmälan öppnar 2021-10-31 kl 09:00

STARTLISTA
Se startlista HÄR

TÄVLINGSINFORMATION
Ta del av tävlingsinfon HÄR

OM BACKYARD ULTRA
Backyard Ultra är absolut en av världens trevligaste och socialaste löparkoncept och ett koncept för alla löpare oavsett ambitionsnivå!

Backyard Ultra går på en slinga som mäter 6706 meter och du som deltagare har en timme på dig att ta dig runt banan. Sedan sker en ny start varje heltimme och så länge du klarar av att ta dig runt på banan inom en timme är du fortsatt med i tävlingen. Vinner gör den deltagare som är uthålligast och får springa ett ensamt sista varv!

VARFÖR 6706 METER?
24 varv (timmar) ger 100 miles, motsvarande 161 km (8:57/min), vilket anses som en drömgräns för många ultralöpare. 12 varv ger 50 miles (80 km) och 7 varv gör dig till ultralöpare (42 196 m).

Sweden Runners Älvdalen Backyard Ultra

BANSTRÄCKNING 6,7 KILOMETER
Banan för ÄBU utgår ifrån Älvdalens idrottsplats och stora delar av banan går längs med älven på fina stigar. Banan är väldigt fin, varierande och lättsprungen för att ni ska kunna deltaga så länge som möjligt i loppet.

VARVNINGSOMRÅDET
Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

KONTAKT
Har du frågor eller funderingar? Vi finns på lopp@swedenrunners.se

DELA DIN UPPLEVELSE
#swedenrunners #älvdalenbackyardultra
Instagram @swedenrunners

HA KUL OCH LYCKA TILL!