Tävlingsinfo

ÄLVDALEN BACKYARD ULTRA
Loppet går på en 6,7km lång rundbana med start varje hel timme. Loppet startar kl 10:00 och alla som hunnit runt banan startar igen om man vill för nästa varv kl 11:00, sen kl 12:00 osv. Den som inte tar sig runt till nästa start är ute ur loppet. Så fortsätter loppet till endast en är kvar i tävlingen. Alla som deltar springer så många varv man vill och deltar på egen risk.

I ANMÄLAN INGÅR
– Medalj
– Goodiebag
– Deltagar t-shirt
– Elektronisk tidtagning
– Nummerlapp
– Utlottningspriser
– Stor energistation med stort utbud
– Magisk stämning

HÄR HITTAR DU ANMÄLAN

NÄR
Lördagen den 18 juni 2022 med start kl 10:00

VAR
Visa på googlemap
Älvdalens IP, Älvdalen.

VARVNINGSOMRÅDE
Start och mål på Älvdalens IP. Här finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar eller liknande så att man kan skönt sitta och vila vid varje varvning. På varvningsområdet kommer det även att finnas en välfylld vätske och energistation. Toaletter kommer ni också att hitta här.

NUMMERLAPPAR
Mer info kommer

T-SHIRT
T-shirt ingår i anmälningsavgiften
OBS: T-shirt ingår endast i anmälan för er som anmält er senast 30 dagar innan datumet för loppet

BANAN
Banan är 6,7km lång och går på varierande underlag. Ca 1km asfalt och ca 5.7km varierad terräng.

START
Gemensam start varje hel timme. Första start kl 10:00 sedan kl 11:00, kl 12:00 osv.

PARKERING
Finns i anslutning till Älvdalens IP

TRANSPORT TILL ÄLVDALEN BACKYARD ULTRA
Bil är det absolut smidigaste sättet att ta sig till Älvdalen under dagen för loppet. Tyvärr är bussförbindelser mellan Mora – Älvdalen begränsad. Anländer man till Mora så är det busslinje 396 och 133 som går till Älvdalen.

KLASSER
Last one standing, endast en totalklass.

PRISER
Medalj delas ut till samtliga deltagare. Last One Standing får pokal/plakett
Utlottning av priser kommer att ske genom dragning av ert startnummer (nummerlapp).

PRISUTDELNING
Medaljer delas ut i samband med att man informerar tävlingsledningen att man kliver av loppet. Pris till Last One Standing görs efter avslutat lopp.

Vinnarna av priser från startnummers utlottningen anslås på varvningsområdet under dagen.

NÄR DU AVSLUTAR LOPPET
När du väljer att avsluta loppet så meddelar du tävlingsledningen detta samtidigt som du lämnar in ditt tidtagningschip. Chip som inte återlämnas debiteras med 200 SEK

OBLIGATORISK UTRUSTNING
Pannlampa, reflexväst och personlig medicin är obligatorisk utrustning. Pannlampa och reflexväst skall användas mellan kl 23:59 – 04:30. Personlig medicin skall finnas i packning på varvningsområdet om nödsituation skulle uppstå.

KÅSA: Vi kommer under Älvdalen Backyard Ultra inte att ha några engångsmuggar vilket gör att varje deltagare behöver ha sin egen kåsa/mugg.

ELEKTRONISK TIDTAGNING
Alla deltagare kommer att bära ett tidtagningschip som bärs runt vristen. Chipet delas ut i samband med nummerlappsutdelning. När du som deltagare väljer att avsluta ditt lopp så ska chip lämnas till tävlingsledning. Chip som inte återlämnas debiteras med 200 SEK

RESULTAT
Alla era nära och kära kommer att kunna följa er kämpar via liveresultat under hela loppet. Länk till liveresultat kommer inom kort. Alla resultat kommer att läggas upp på Facebook och Sweden Runners hemsida efter att loppet är slut.

OMKLÄDNING, DUSCH OCH TOALETTER
På varvningsområdet kommer det att finnas omklädningsrum med dusch och toaletter fritt att använda för deltagare.

LOGI
Mer info kommer

VÄTSKE OCH ENERGISTATION
Om inte Corona sätter stopp för det så kommer det att finnas en stor energistation på varvningsområdet med ett stort utbud. Vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, saltgurka, godis, frukt, sportdryck och mycket mer kommer att finnas vid mål och varvning.

MAT
Mer info kommer om mat som kommer serveras under loppet

REGLER FÖR BACKYARD ULTRA
Ta del av reglerna för Backyard Ultra HÄR