S
ÄLVDALEN BACKYARD ULTRA 2020 ÄR INSTÄLLT

Den 30/4 tog vi Sweden Runners beslutet att ställa in Älvdalen Backyard Ultra 2020. Ett väldigt svårt och tufft beslut att ta när ÄBU är en fest man sett fram emot nu i snart ett helt år. Men vi blickar framåt och vi kommer att göra allt för att försöka skapa en fest lördagen den 13 juni även om den festen kommer att ske på olika ställen runtom i vårt land.

För Sweden Runners som verksamhet så är det en jättesmäll att ställa in dom lopp vi arrangerar. Hela verksamheten bygger på dessa lopp och utan dessa lopp så kan vi omöjligtvis driva Sweden Runners. Vi försöker nu göra det bästa utav situationen och vi kommer tex att köra ett virtuellt Sweden Runners Backyard Ultra lördagen den 13 juni. All info om detta loppet hittar ni HÄR (uppdateras löpande)

Ta del av hela mailet HÄR som skickades ut till alla anmälda torsdagen den 7 maj. I detta mail kan du också läsa om detta viktiga val du som anmäld har möjlighet att göra mellan den 7-15 maj.

Har ni några frågor kan ni kontakta oss på lopp@swedenrunners.se


Senaste info om Corona och hur det påverkar ÄBU 2020

2020/05/08: Datum för Älvdalen Backyard Ultra 2021 är satt till lördagen den 19 juni vecka 24

2020/05/07: Klicka HÄR för att läsa det mail som idag skickats ut till samtliga anmälda

2020/04/30: Mail har skickats ut till alla anmälda att Älvdalen Backyard Ultra tyvärr är inställt 2020

2020/04/27: Beslut om ÄBU 2020 kommer att kunna arrangeras eller inte tas under denna vecka 18. Besked och information mailas ut till alla deltagare senast den 4 – 5 Maj.

2020/04/20: I och med rådande läge i Sverige och världen så har vi och Hotell Älvdalen valt att ställa in årets racemiddag fredagen den 12/6.

2020/04/09: http://gantrack.com/t/pm/3036576626447/


Sweden Runners hälsar er varmt välkomna till den fjärde upplagan av Älvdalen Backyard Ultra den 13 Juni 2020!

STARTLISTA ÄBU 2020

Om ÄBU

Älvdalen Backyard Ultra  går på en slinga som mäter 6706 meter och är inte som ett vanligt ultramarathon där man springer på en viss tid eller sträcka. Starten av loppet är kl 10:00 sedan sker det en ny start igen varje timme. Som deltagare handlar det om att ta sig runt banan på en timme för att kunna få starta på varv två, tre osv. Löpare som inte kommer till start inför nästa varv dvs nästa hel timme är utslagna och resultatet räknas vid senast avklarat varv. Man får inte heller avstå ett varv för att sedan fortsätta igen, dvs varven måste ske i följd. För att komma med på resultatlistan måste man klara av ett varv. Löpare som fortsätter springa vid varje ny start är delad etta och som vinnare står den löparen som är uthålligast och ger sig sist.

Detta är ett koncept som gör att man behöver inte vara den mest tränade eller uthålligaste för att deltaga. Klarar du att ta dig runt 6.7km på en timme så är du med på resultatlistan och kommer att få medalj som visar att du deltagit i Älvdalen Backyard Ultra. Detta är även ett koncept som gör att du kan nå distanser som du aldrig trodde var möjligt. Det är många som springer sin första mil sitt första halvmarathon och framförallt är det många som siktar på att nå marathondistansen på 42.2km. Eller varför inte sikta på dom riktiga ultradistanserna 50 miles och 100 miles?

Det gäller att lägga upp loppet smart. Springer du snabbt och njuter av en längre paus i startområdet innan nästa start eller du tar det lugnt och sparar energi, taktiken är upp till dig!

 

Klasser

På ÄBU kommer det endast att finnas en individuell klass och det är Backyard Ultras regler som följs.

Varför 6706 meter?
  • På 24 varv når man 100miles (160.93km) vilket är en riktig drömgräns för många ultralöpare.
  • Vilket betyder att 12 varv gör att du når 50miles (80,4 km) en riktigt fin distans det med.
  • För många löpare eller icke löpare är marathon distansen 42195 meter en dröm som man uppnår under varv sju. Här kommer du även att kunna kalla dig Ultralöpare!
Varvningsområdet

Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

Älvdalen Backyard Ultra Sweden Runners

SPONSORER OCH PARTNERS

Vill du och ditt företag eller förening vara med och synas, samarbeta och hjälpa till under Älvdalen Backyard Ultra 2020? Kontakta oss på info@swedenrunners.se

LÄS MER OM VÅRA PARTNERS

Älvdalslax Sweden Runners

Sweden Runners Hoka

Sweden Runners Umara

Sweden Runners Wellnox

Sweden Runners The Running Company

Sweden Runners Nicks

Partner Sweden Runners Resorb