Information

Här kommer vi att lägga allmän information om loppet. Kommer att uppdateras löpande.

ÄBU 2020

Loppet går på en 6,7km lång rundbana med start varje hel timme. ÄBU startar kl 10:00 och alla som hunnit runt banan startar igen om man vill för nästa varv kl 11:00, sen kl 12:00 osv. Den som inte tar sig runt till nästa start är ute ur loppet. Så fortsätter loppet till endast en är kvar i tävlingen. Alla som deltar springer så många varv man vill och deltar på egen risk.

Anmälan

Anmälan till Älvdalen Backyard Ultra 2020 öppnar söndagen den 10 november. Kl 09:00 för medlemmar i Sweden Runners och kl 21:00 för ALLA. 75 st startplatser finns det förtur på till medlemmar i Sweden Runners. Läs mer om medlemskapet här och anmäler dig gör du här (ANMÄLAN ÄR STÄNGD)

När

Lördagen den 13/6 – 2020 på Älvdalens IP. Start kl 10:00.

Var

Visa på googlemap
Älvdalens IP, Älvdalen.

Varvningsområde

Start och mål på Älvdalens IP. Här finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar eller liknande så att man kan skönt sitta och vila vid varje varvning. Det kommer även att finnas ett större tält till förfogande för alla löpare. På varvningsområdet kommer det även att finnas en välfylld vätske och energistation. 6 st toaletter kommer ni också att hitta här samt omklädningsrum och dusch.

Nummerlappar

Mer info kommer

T-shirt

T-shirt kommer att delas ut i samband med nummerlappsutdelning

Banan

Banan är 6,7km lång och går på varierande underlag. Ca 1km asfalt och ca 5.7km varierad terräng.

Start

Gemensam start varje hel timme. Första start kl 10:00 sedan kl 11:00, kl 12:00 osv.

Parkering

Kom i tid för att få parkering i anslutning till Älvdalens IP.

Transport till ÄBU

Bil är det absolut smidigaste sättet att ta sig till Älvdalen under dagen för loppet. Tyvärr är bussförbindelser mellan Mora – Älvdalen begränsad. Anländer man till Mora så är det busslinje 104 och 133 som går till Älvdalen.

Klasser

Last one standing, endast en totalklass.

Priser

Medalj delas ut till samtliga deltagare. Last One Standing får pokal/plakett

Utlottning av priser kommer att ske genom dragning av ert startnummer (nummerlapp).

Prisutdelning

Medaljer delas ut i samband med att man informerar tävlingsledningen att man kliver av loppet. Pris till Last One Standing görs efter avslutat lopp.

Vinnarna av priser från startnummers utlottningen anslås på varvningsområdet under dagen.

Obligatorisk utrustning

Pannlampa och personlig medicin är obligatorisk utrustning. Pannlampa skall användas mellan kl 23:59 – 04:30. Personlig medicin skall finnas i packning på varvningsområdet om nödsituation skulle uppstå.

Rekommenderad utrustning: Reflex eller reflexväst, extra par skor, extra par strumpor, skavsår salva (sportslick) och ombyten.

KÅSA: Vi kommer under ÄBU inte att ha några engångsmuggar vilket gör att varje deltagare behöver ha sin egen kåsa/mugg.

Tidtagning

Ingen individuell tidtagning kommer att göras då vi bara räknar varven. Då det kommer att vara manuell avprickning och räkning av era varv så ber vi er att ha förståelse till att det kan vara trångt vid målgång dom första varven. Vi kommer att vara flera funktionärer som ser till att det ska gå så smidigt som möjligt vid varvning. Ha alltid nummerlappen väl synlig och se till att ni blir avbockade vid varvning.

Resultat

Vi kommer att under dagen försöka uppdatera resultaten löpande på Facebook så att nära och kära kan följa er kämpar. Alla resultat kommer att läggas upp på Facebook och Sweden Runners hemsida efter att loppet är slut.

Omklädning, dusch och toaletter

Omklädning, dusch och toalett finns i anslutning till varvningsområdet och är fritt för alla deltagare att nyttja. 2st toaletter finns utvändigt samt 4st inne i lokalerna där omklädningsrum och dusch finns.

Logi

Vandrarhemmet Tre Björnar som ligger ca 800meter ifrån varvningsområdet har boende ifrån 230kr/natt i delat rum. Tre Björnar erbjuder en väldigt bra frukost för 95kr. Och framförallt så bjuder dom på vedeldad bastu efter loppet. Tre Björnar hittar ni på Facebook och på STF:s hemsida.

Hotell Älvdalen 

Läs mer om hotellet här

Vätska och energistation

Mer info kommer

Följeslagare/Pacers

Det är inte tillåtet att agera pacer. Se regler