Team Sweden – Daniel George

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång tar vi ett snack med Daniel George!

Sweden Runners Daniel George

Daniel George den hemliga agenten, 44 år ifrån Danderyd har ett imponerande Backyard Ultra facit och har tex vunnit den Svenska Cupen i Backyard Ultra. Med sin vinst ifrån Säfsens sommarbackyard förra året där han sprang 35 varv och flera andra imponerande resultat så har han en självklar plats i detta Svenska Backyard Ultra landslag!

Tjena Daniel, berätta kort om dig själv?
Jag är född, uppvuxen och boende norr om Stockholm och jobbar med kontorsgrejer på ett kontor. Jag har dock inte helt släppt tanken på att börja jobba som hemlig agent istället. Det motiverar mig att hålla igång med löpning och klättring eftersom jag tror att en god fysik är meriterande i agentbranschen.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Min bästa löparprestation hittills är nog Säfsen sommarbackyard förra året då jag sprang 35 varv.

Bästa löparminne?
Bästa löparminnet är nog också Säfsen sommarbackyard. Tävlingen går på en väldigt fin bana, till stor del på mjuka, smala stigar i vacker tallskog. Även Säfsen vinterbackyard är en favorit. Det var häftigt att springa på natten i det skimrande snölandskapet och se pärlbanden av pannlampor som sakta letade sig framåt.

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
För min del handlar uppladdningen mycket om att tänka igenom vad jag behöver ha med mig i form av kläder, prylar och energi för att allt ska funka så smidigt som möjligt i depån. Om jag har koll på den biten så känner jag mig lugnare ute på varvet.

Vad äter du dagen innan loppet?
Kanske något mer kolhydrater och lite mindre protein än vanligt, men jag har egentligen inget särskilt upplägg.

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
Gifflar, Risifrutti och blåbärssoppa. Och pepparkakor. Det är urmumsigt med kryddor när man blir trött på sött.

Tack Daniel, vi önskar dig ett stort lycka till den 17 oktober också hoppas vi självklart på att du en dag tar steget och börjar jobba som hemlig agent 😎 

Den 17 oktober kl 14:00 startar loppet och ni kommer att kunna följa hela loppet via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.