Backyard Ultra

2020/05/18: Det är med stor sorg vi tyvärr måste berätta för er att vi nu blivit tvugna att ta beslutet att ställa in Backyard Ultra Sydkusten 2020. Att behöva ta detta beslutet är inte lätt men ett beslut som är tvunget då vi måste förhålla oss till det beslut som Regeringen har tagit där det är förbjudit med offentliga tillställningar med över 50 deltagare. 

Många tävlingar har redan ställts in på grund av Coronavirusets följdeffekter och många av er har säkert redan fått ett eller flera mail om inställda lopp. Och det är med en väldigt tung och tom känsla som vi måste meddela er detta beslutet. Vi lider med er och alla andra kollegor och arrangörer runtom i Sverige och världen då vi vet hur mycket tid, arbete och pengar som läggs ner av alla tävlingsarrangörer precis som vi vet hur mycket ni och vi sett fram emot BUS 2020.  

Vad händer nu?

Då vi vet om att ni tränat och sett fram emot Backyard Ultra Sydkusten den 4 juli så kommer vi fortsatt att försöka skapa en härlig Backyard Ultra dag denna dag. En dag där vi fortsatt ska ha möjlighet att sprida massa löparglädje även om det måste ske på olika ställen runtom i vårt land.

Vi kommer att skapa ett virtuellt Sweden Runners Backyard Ultra samma datum lördagen den 4 juli. Så sluta inte träna, håll ångan uppe och sikta fortsatt mot 4 juli och tillsammans så gör vi detta till en fantastisk löpardag.

Vi kommer att skicka ut mer information till alla anmälda dom närmsta dagarna och ni kan maila oss på lopp@swedenrunners.se om ni har frågor


2020/05/15: Beslut gällande BUS 2020 tas senast den 18/5 och vi kommer maila ut till alla anmälda så fort vi har mer information.

2020/04/27: Med rådande förbud mot folksamlingar på över 50 personer så kommer inte BUS 2020 att kunna arrangeras. Vi inväntar och ser om det lättar något på restriktionerna under starten av maj månad och tar beslut senast i mitten av maj om BUS 2020 kommer att ställas in eller ej.

20200409: http://gantrack.com/t/pm/3036576626447/


Backyard Ultra Sydkusten Sweden Runners

Sweden Runners hälsar er varmt välkomna till den fjärde upplagan av Backyard Ultra Sydkusten den 4 Juli 2020!

STARTLISTA 2020

Om BUS

Backyard Ultra Sydkusten går på en slinga som mäter 6706 meter och är inte som ett vanligt ultramarathon där man springer på en viss tid eller sträcka. Starten av loppet är kl 10:00 sedan sker det en ny start igen varje timme. Som deltagare handlar det om att ta sig runt banan på en timme för att kunna få starta på varv två, tre osv. Löpare som inte kommer till start inför nästa varv dvs nästa hel timme är utslagna och resultatet räknas vid senast avklarat varv. Man får inte heller avstå ett varv för att sedan fortsätta igen, dvs varven måste ske i följd. För att komma med på resultatlistan måste man klara av ett varv. Löparen som är uthålligast och ger sig sist står som vinnare.

Detta är ett koncept som gör att man behöver inte vara den mest tränade eller uthålligaste för att deltaga. Klarar du att ta dig runt 6.7km på en timme så är du med på resultatlistan och kommer att få medalj som visar att du deltagit i BUS. Detta är även ett koncept som gör att du kan nå distanser som du aldrig trodde var möjligt. Det är många som springer sin första mil sitt första halvmarathon och framförallt är det många som siktar på att nå marathondistansen på 42.2km. Eller varför inte sikta på dom magiska ultradistanserna 50 miles och 100 miles?

Det gäller att lägga upp loppet smart. Springer du snabbt och njuter av en längre paus i startområdet innan nästa start eller du tar det lugnt och sparar energi, taktiken är upp till dig!

Sweden Runners BUS

Klasser

I BUS kommer det endast att finnas en individuell klass och det är Backyard Ultras regler som följs.

Varför 6706 meter?
  • På 24 varv når man 100miles (160.93km) vilket är en riktig drömgräns för många ultralöpare.
  • Vilket betyder att 12 varv gör att du når 50miles (80,4 km) en riktigt fin distans det med.
  • För många löpare eller icke löpare är marathon distansen 42195 meter en dröm som man uppnår under varv sju. Här kommer du även att kunna kalla dig Ultralöpare!
Varvningsområdet

Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

Sweden Runners BUS

SPONSORER OCH PARTNERS

Vill du och ditt företag eller förening vara med och synas, samarbeta och hjälpa till under Backyard Ultra Sydkusten 2020? Kontakta oss på info@swedenrunners.se

LÄS MER OM VÅRA PARTNERS

Sweden Runners Hoka

Säkra sponsor Sweden Runners

Sweden Runners Umara

Sweden Runners Wellnox

Sweden Runners BUS partner

Sweden Runners

Sweden Runners Nicks

Partner Sweden Runners Resorb

Sweden Runners The Running Company