Information

Här kommer vi att lägga allmän information om loppet. Kommer att uppdateras löpande.

BUS 2019

Loppet går på en 6,7km lång rundbana med start varje hel timme. BUS startar kl 10:00 och alla som hunnit runt banan startar igen om man vill för nästa varv kl 11:00, sen kl 12:00 osv. Den som inte tar sig runt till nästa start är ute ur loppet. Så fortsätter loppet till endast en är kvar i tävlingen. Alla som deltar springer så många varv man vill och deltar på egen risk.

Anmälan
BUS 2019 är fulltecknat

När

Lördagen den 6/7-2019 på Albäcksvallen, Trelleborg. Start kl 10:00. Rekommenderas att man som deltagare kommer i god tid.

Var

Visa på Eniro
Albäcksvallen, Trelleborg.

Namnbyte

Säljer ni eran startplats så kontaktar ni oss på info@swedenrunners.se för namnbyte. Sista dagen för namnbyte är den 23/6. Tänk också på att ni inte får springa BUS i någon annans namn.

Varvningsområde

Start och mål på Albäcksvallen i Trelleborg. Här finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar eller liknande så att man kan skönt sitta och vila vid varje varvning. På varvningsområdet kommer det även att finnas en välfylld vätske och energistation. Toaletter kommer ni också att hitta här (Bajamajor).

Nummerlappar

Nummerlappar hämtar ni ut på start/varvningsområdet samma dag som loppet den 6/7.
Det är öppet att hämta ut sin nummerlapp mellan kl 08:15 – 09:30. Kom i god tid!!!

T-shirt

T-shirt kommer att delas ut i samband med att ni registrerar er på varvningsområdet innan start. Kom i tid för att registrera er och för att hämta ut T-shirt. T-shirt ingår i anmälan.

Banan

Banan är 6,7km lång och går på varierande underlag. Endast 700 meter asfalt. Ca 30 höjdmetrar.

Start

Gemensam start varje hel timme. Första start kl 10:00 sedan kl 11:00, kl 12:00 osv.

Parkering

Finns längs med Omvägen, ca 200 meter ifrån start och målområde. Funktionärer finns på plats.

Transport till BUS

Om ni kommer med tåg/buss: Tåg eller buss till Trelleborg centralstation – buss 1 mot Albäckshallen avstigning station Albäckshallen (13 min resa) – Gång 1 min mot Varvningsområdet. Alternativ buss 146 mot Malmö C avstigning Persåker (19 min) gång 9 min mot varvningsområdet.  

Om ni kommer med bil: Se parkering

Klasser

Last one standing, endast en totalklass.
I lagtävling kommer endast att ettan att koras.

Alla deltagare kommer att få sina egna varv räknade och ett få ett resultat oavsett om man ingår i ett lag.

För att ställa upp i lagtävlingen måste man vara minst tre deltagare från samma förening eller företag. Är man tre st deltagare från samma förening eller företag så är man automatiskt direktkvalificerad till lagtävlingen. Alltså man behöver inte anmäla att man deltar i lagtävlingen. Det är dom tre deltagarna med flest varv från varje förening eller företag som man räknar ihop för att kunna kora en vinnare i lagtävlingen.

Priser

Medalj delas ut till samtliga deltagare. Plats 1, 2 och 3 får medalj och pokal/plakett. Plakett till vinnarna i lagtävlingen.

Utlottning av priser kommer att ske genom dragning av ert startnummer (nummerlapp).

Prisutdelning

Medaljer delas ut i samband med att man informerar tävlingsledningen att man kliver av loppet. Priser till 1, 2 och 3 delas ut i samband med att man kliver av tävlingen. Går det att göra en gemensam prisutdelning så strävar vi självklart efter detta. Men det är pristagarens eget beslut som avgör om hen vill stanna till en gemensam prisutdelning eller vill åka hem.

Vinnarna av priser från startnummers utlottningen anslås på varvningsområdet under dagen.

Obligatorisk utrustning

Pannlampa och personlig medicin är obligatorisk utrustning. Pannlampa skall användas mellan kl 22 – 04:30. Personlig medicin skall finnas i packning på varvningsområdet om nödsituation skulle uppstå.

Rekommenderad utrustning: Reflex eller reflexväst, extra par skor, extra par strumpor, skavsår salva och ombyten.

KÅSA: Vi kommer under BUS inte att ha några engångsmuggar vilket gör att varje deltagare behöver ha sin egen kåsa/mugg. Då vi vet att många har egna kåsor så kommer vi detta året inte att lägga ner någon kåsa i Goodiebagen utan man får ta en kåsa vid registreringen kostnadsfritt om man önskar en. Detta gör att ni som redan har kåsor och inte behöver/vill ha någon ny spar på miljön.

Tidtagning

Ingen individuell tidtagning kommer att göras då vi bara räknar varven. Då det kommer att vara manuell avprickning och räkning av era varv så ber vi er att ha förståelse till att det kan vara trångt vid målgång dom första varven. Vi kommer att vara flera funktionärer som ser till att det ska gå så smidigt som möjligt vid varvning. Ha alltid nummerlappen väl synlig och se till att ni blir avbockade vid varvning.

Resultat

Vi kommer att under dagen försöka uppdatera resultaten löpande på Facebook så att nära och kära kan följa er kämpar. Alla resultat kommer att läggas upp på Facebook och Sweden Runners hemsida efter att loppet är slut.

Omklädning, dusch och toaletter

Ca 100 meter ifrån varvningsområdet kommer det att finnas omklädningsrum med dusch och toaletter fritt att använda för deltagare.

Logi

Som deltagare på Backyard Ultra Sydkusten får du 15% i rabatt på boendet vår partner Nordic Choice Hotels.

Använd koden BUS2019 för bokningar. Boka direkt via telefon 0410 188 99, mail cc.magasinet@choice.se eller via choice.se och ange bokningskod BUS2019.

Vätska och energistation

Vatten, sportdryck (Tailwind), Coca Cola, varm buljong, chips, saltgurka, godis, frukt mackor m.m kommer att finnas vid mål och varvning.

Nedan smaker av Funktionsdrycken  kommer att serveras i energistationen

Mat

Utöver vår välfyllda energistation så kommer vi att under fasta tider att servera mat.

OBS: Nedan meny kan komma att ändras

14:40-16:00 Pannkakor med jordgubbssylt
18:40-19:00 Ugnspannkaka med lingonsylt
22:40-23:00 Vegetarisk soppa
04:40-06:00 Frukost buffé (mackor, kräm, yoghurt, flingor, grönsaker, juice mm)

Det finns ingen närliggande butik i varvningsområdet.  

Följeslagare/Pacers

All form av pacing är förbjuden