Information

Här kommer vi att lägga allmän information om loppet. Kommer att uppdateras löpande.

BUS

Loppet går på en 6,7km lång rundbana med start varje hel timme. BUS startar kl 10:00 och alla som hunnit runt banan startar igen om man vill för nästa varv kl 11:00, sen kl 12:00 osv. Den som inte tar sig runt till nästa start är ute ur loppet. Så fortsätter loppet till endast en är kvar i tävlingen. Alla som deltar springer så många varv man vill och deltar på egen risk.

Anmälan
Det finns totalt 250 st startplatser och anmälan till Backyard Ultra Sydkusten 2020 öppnar onsdagen den 27 november kl 21:00 för medlemmar i Sweden Runners och torsdagen den 28 november kl 21:00 för alla. 75 st startplatser finns det förtur på till medlemmar i Sweden Runners. Läs mer om medlemskapet här och anmäler dig gör du här

När

Lördagen den 4/7 – 2020 på Albäcksvallen, Trelleborg. Start kl 10:00.

Var

Visa på Eniro
Albäcksvallen, Trelleborg.

Namnbyte

Säljer ni eran startplats så kontaktar ni oss på info@swedenrunners.se för namnbyte. Sista dagen för namnbyte är den 23/6. Tänk också på att ni inte får springa BUS i någon annans namn.

Varvningsområde

Start och mål på Albäcksvallen i Trelleborg. Här finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar eller liknande så att man kan skönt sitta och vila vid varje varvning. På varvningsområdet kommer det även att finnas en välfylld vätske och energistation. Toaletter kommer ni också att hitta här (Bajamajor).

Nummerlappar

Mer info kommer

T-shirt

T-shirt kommer att delas ut i samband med nummerlappsutdelning

Banan

Banan är 6,7km lång och går på varierande underlag. Endast 700 meter asfalt. Ca 30 höjdmetrar.

Start

Gemensam start varje hel timme. Första start kl 10:00 sedan kl 11:00, kl 12:00 osv.

Parkering

Finns längs med Omvägen, ca 200 meter ifrån start och målområde. Funktionärer finns på plats.

Transport till BUS

Om ni kommer med tåg/buss: Tåg eller buss till Trelleborg centralstation – buss 1 mot Albäckshallen avstigning station Albäckshallen (13 min resa) – Gång 1 min mot Varvningsområdet. Alternativ buss 146 mot Malmö C avstigning Persåker (19 min) gång 9 min mot varvningsområdet.  

Om ni kommer med bil: Se parkering

Klasser

Last one standing, endast en totalklass.

Priser

Medalj delas ut till samtliga deltagare. Last One Standing får pokal/plakett

Utlottning av priser kommer att ske genom dragning av ert startnummer (nummerlapp).

Mer info kommer

Prisutdelning

Medaljer delas ut i samband med att man informerar tävlingsledningen att man kliver av loppet. Pris till Last One Standing görs efter avslutat lopp.

Vinnarna av priser från startnummers utlottningen anslås på varvningsområdet under dagen.

Obligatorisk utrustning

Pannlampa och personlig medicin är obligatorisk utrustning. Pannlampa skall användas mellan kl 22 – 04:30. Personlig medicin skall finnas i packning på varvningsområdet om nödsituation skulle uppstå.

Rekommenderad utrustning: Reflex eller reflexväst, extra par skor, extra par strumpor, skavsår salva och ombyten.

KÅSA: Vi kommer under BUS inte att ha några engångsmuggar vilket gör att varje deltagare behöver ha sin egen kåsa/mugg.

Tidtagning

Ingen individuell tidtagning kommer att göras då vi bara räknar varven. Då det kommer att vara manuell avprickning och räkning av era varv så ber vi er att ha förståelse till att det kan vara trångt vid målgång dom första varven. Vi kommer att vara flera funktionärer som ser till att det ska gå så smidigt som möjligt vid varvning. Ha alltid nummerlappen väl synlig och se till att ni blir avbockade vid varvning.

Resultat

Vi kommer att under dagen försöka uppdatera resultaten löpande på Facebook så att nära och kära kan följa er kämpar. Alla resultat kommer att läggas upp på Facebook och Sweden Runners hemsida efter att loppet är slut.

Omklädning, dusch och toaletter

Ca 100 meter ifrån varvningsområdet kommer det att finnas omklädningsrum med dusch och toaletter fritt att använda för deltagare.

Logi

Mer info kommer

Vätska och energistation

Mer info kommer

Mat

Utöver vår välfyllda energistation så kommer vi att under fasta tider att servera mat.

Mer info kommer

Det finns ingen närliggande butik i varvningsområdet.  

Följeslagare/Pacers

All form av pacing är förbjuden