fbpx

Corona

2021-01-12

Pga av Corona så är alla våra löpargrupper pausade för tillfället. Under tiden som våra grupper är pausade så skickas det varje vecka ut ett nyhetsbrev till dig som är medlem med “Veckans pass”. Ett roligt träningspass som vi hoppas att ni kör och på så vis håller uppe träningsmotivationen!

Enligt Folkhälsomyndighetens så är motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Mot bakgrund av den lägre risken för smittspridning utomhus och motionens betydelse för folkhälsan bedömer Folkhälsomyndigheten att träning utomhus kan hållas i gång i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:12) om allas ansvar.

Med dom nya nationella råden som kom den 14 december och med Folkhälsomyndighetens ord ovan kollar vi nu över möjligheten att starta upp löpargrupperna igen. Något vi hoppas kunna göra inom kort.


Information om våra löpargrupper med anledning av Corona

Den 14 december ersattes alla regionala råd av nationella allmänna råd och Folkhälsomyndigheten anser att motion är viktigt för folkhälsan och att träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Med dessa råd och tydliga riktlinjer att följa gällande våra aktiviteter så kollar vi nu över möjligheten att köra igång med löpargrupperna igen då vi anser att det är möjligt för oss Sweden Runners, ledare och medlemmar att hjälpas åt och genomföra träningarna på ett säkert sätt.

Vi tittar också på varje enskild ort i dagsläget då alla grupper och orter har olika förutsättningar gällande smittspridningen, antal ledare m.m. Detta betyder att det kan bli så att vissa orter kommer erbjuda träning medans andra orter fortsatt är pausade.

När våra träningar startar upp igen följer vi självklart dom aktuella nationella allmänna råden och Folkhälsomyndighetens rekommmendationer och anpassar våra träningar utifrån detta.

Allmänna råden

Från och med 14 december ersätts alla regionala råd av nya nationella allmänna råd. Läs mer på Riksidrottsförbundet

 1. Hålla avstånd till varandra
 2. Inte dela utrustning med varandra
 3. När det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
 4. Undvika gemensamma omklädningsrum
 5. Resa till och från aktiviteten individuellt
 6. Utföra aktiviteten i mindre grupper

Våra riktlinjer

Med anledning av Corona har vi några extra riktlinjer som vi önskar att alla ni deltagare följer på våra träningspass för att minska på smittspridningen.

 • Kom inte till träningen om du har några förkylningssymtom
 • Vi tränar och springer i små grupper
 • Vi anpassar träningarna och uppläggen så mycket som möjligt efter riktlinjerna
 • Vi förebygger och undviker trängsel och ser till att hålla avstånd
 • Vi genomför tillsvidare inga övningar där deltagare har någon form av kroppskontakt
 • Vi undviker kroppskontakt i största möjliga mån som handskakningar, kramar osv.