Covid-19 reservplan

Självklart så hoppas vi på att vi kommer att kunna arrangera detta Backyard Ultra precis som vanligt och att vi inte behöver göra några anpassningar pga av Corona och den pandemi vi lever i just nu.

Om lagen fortsatt säger att det får endast vara ett visst antal deltagare (alltså publik samt utövare) som är under vårt deltagartak på tävlingsområdet, bansträckningen och start- och målområdet samtidigt eller om det är några andra restriktioner som gör att tävlingen måste ställas in så måste vi ha en reservplan för detta.

Ett Backyard Ultra är också väldigt speciellt i och med dess koncept som gör att många människor samlas på ett mindre område samtidigt timme efter timme. Det är också ett koncept som gör att alla måste starta samtidigt för att tävlingen ska kunna bli en tävling. Dessa faktorer gör att det helt enkelt inte går att corona anpassa loppet med olika startgrupper eller att tex sprida ut starter på olika dagar. Vi hoppas att ni har överseende med detta om det tyvärr skulle leda till att loppet behöver ställas in.

RESERVPLAN
Loppet omvandlas till ett virtuellt lopp likt dom virtuella Backyard Ultras vi arrangera sommaren 2020 pga Corona. Ett virtuellt Backyard Ultra som fungerar precis som ett vanligt och ett Backyard Ultra du kan följa Live med resultat loppet genom via den plattform vi skapat för dessa lopp.

Som deltagare kommer du också få
– 200 kronor återbetalt
– Deltagare t-shirt
– Deltagare medalj
– Möjlighet att vinna fina utlottningspriser
– Virtuell medalj
– Förtur till anmälan nästkommande (2022) års lopp

“Grymt virtuellt arrangemang som vanligt 😃! Sweden Runners skulle påstå att ni är en av få arrangörer som kört virtuellt med äran i behåll! Snygg teknisk lösning och toppenfin live- rapportering med en superpeppig fb- grupp 👌” En deltagares ord efter avslutat lopp