Gran Canaria 19 – 24 November 2019

Sweden Runners Gran Canaria

SISTA CHANSEN
Begränsat med platser kvar 

Vad: Ett riktigt äventyr där vi tar oss an Transgrancanarias 128 km sträckning och njuter av den fantastiska natur och löpning som Gran Canaria erbjuder!
Var: Gran Canaria med start i Las Palmas och avslut i Maspalomas
För vem: För dig som som vill vara med på ett riktigt löparäventyr, som älskar att springa trail och är van vid att vara ute långa dagar!
När: 19-24 November
Sista anmälningsdag: 2019-09-22

PROGRAM

Sweden Runners Gran Canaria

Dag 1 – Resdag Las Palmas

Vi anländer till LPA flygplatsen på Gran Canaria. Gemensam transport finns som tar oss på ca 30 min till hotellet i Las Palmas. Väl på hotellet inkvarterar vi oss och lär känna varandra och vi informerar om kommande dagar. Hotellet ligger i direkt anslutning till där vi kommer att starta vårt äventyr och det ligger massa restauranger och affärer i direkt anslutning till hotellet.

Sweden Runners Gran Canaria

Dag 2 – Fontanales ca 40 km

Äventyret börjar där vi ska ta oss ifrån Las Palmas till Fontanales. Vi förbereder oss för en lång dag i löparskorna där vi ska ta oss ca 40km. Dagen börjar med löpning längs stranden i Las Palmas och sedan tar vi oss upp i bergen på stigar i skiftande miljö. Vi lunchar i Los Castillos och vid fint väder så har vi möjigheten att köpa vars en glass i den fina byn Teror.

Dag 3 – Cruz de Tejeda ca 30 – 35 km

Vi förbereder oss för en ny dag, äter frukost i Fontanales och ger oss sedan iväg på en etapp som kommer bjuda på spektakulära leder och vyer. Det är en dag som kommer att bjuda på många höjdmetrar och precis som alla dagar varvar vi mellan gång och löpning. Efter ca 2 – 3 tim så stannar vi för lunch på ett mysigt ställe som heter El Hornillo. Med god mat i magen ger vi oss sedan vidare mot vår slutmål för dagen Cruz de Tejeda. I Cruz de Tejeda kommer vi att stanna i två nätter.

Sweden Runners Gran Canaria

Dag 4 – Tunte ca 28 km

Efter att avverkat dom två tuffaste etapperna på denna resa så startar denna dagen med härlig utförslöpning mot Tejeda. Från Tejeda tar vi oss sedan till den berömda bergstoppen Roque nublo. Här finns det både möjlighet att köpa nåt gott i kiosken och supportbilen väntar också på oss här. Nu är dom tuffaste bitarna på banan och denna resa avklarade och vi blir belönade med mer utförslöpning och fantastiska vyer. Denna dag avslutas i Tunte där en transport tar oss tillbaks till Cruz de Tejeda.

Dag 5 – Maspalomas ca 28 km

Sista natten upp i bergen och det har blivit dags för den sista etappen där en transport tar oss till Tunte där vi avslutade gårdagens äventyr. Med säkerligen något trötta kroppar så är det skönt att avsluta med den enklaste etappen som tar oss hela vägen till Maspalomas. När vi kommer in i Maspalomas så bor vi på hotell med pool som vi kan svalka oss i och på kvällen äter vi gemensam BBQ buffe, dricker gott och säkerligen kommer det bli massa skratt och prat om dom gångna dagarna!

Sweden Runners Gran CanariaDag 6 – Hemresa

Efter några härliga dagars löpning och med oförglömliga minnen så har det blivit dags att packa och bege sig hemåt igen. Säkerligen är vi något möra i kroppen efter att vi tagit oss hela 128 km till fots från den norra delen av ön till den södra delen. Och kanske sitter gårdagskvällens avslutande middag med god dricka också kvar i kroppen! Tillsammans i gemensam transport så beger vi oss till flygplatsen och åker hemåt fullpeppade med minnen och upplevelser!

RESEFAKTA

Resan

Du ansvarar själv för att boka din flygresa t/r till Gran Canaria.

Transfer från flygplatsen den 19/11 avgår till Las Palmas mellan kl 14:30 – 15:00
Transfer från Maspalomas till flygplats den 24/11 anländer till flygplatsen mellan kl 08:15 – 08:45

Transfern anpassas till rekommenderade flyg

Om det är någon som önskar ankomma någon dag tidigare eller som väljer ett flyg som inte passar med transfern så går det bra att möta upp på hotellet i Las Palmas.

Vem kan följa med på denna resa

Det här är en resa för dig som älskar att resa, springa och som är nyfiken på nya löparäventyr. Du kommer att få uppleva häftig bergslöpning och uppleva fantastiska omgivningar och miljöer. Fokus ligger hela tiden på äventyret och inte på att springa fort utan att få njuta av en riktigt häftig löparupplevelse och den vackra naturen. På de tuffaste partierna tex vid långa motlut kommer vi att varva löpningen att med vandring. Målet är att kunna ta oss fram som en gemensam grupp men vid behov så kommer vi dela upp i 2 grupper.

Du bör vara en vara en van löpare som har testat på att vara ute långa dagar. Etapperna vi ger oss ut på är ca 28 – 40 km långa och innehåller många höjdmetrar och vi kommer att vara ute ca 7 – 10 timmar beroende på etappens längd. Man bör ha väl kännedom om sin kropp, kunna ta hand om den och veta vad som sker med den under lång ansträngning.

Väder

I November så visar det att medeltemperaturen på Gran Canaria ligger på 24 grader på dagen och 17 grader på natten. Men var beredd på svalare väder då vi springer uppe i bergen då temperaturen kan gå ner under 10 grader. Obligatorisk utrustning kommer presenteras som anpassas till detta.

Boende

Vi kommer att bo på hotell med bra standard alla dagar där frukost serveras. Med start i Las Palmas och sedan i Fontanales, Cruz de Tejeda och Maspalomas. I Cruz de Tejeda bor vi i 2 nätter omringade av fantastiska vyer.  Medelstandard på hotellen är ⭐️⭐️ ⭐️

Ledare

Med på denna resan kommer vi ha 4 st ledare. 3 st ledare ute på etapperna tillsammans med er och en ledare som tar sig fram med en supportbil under resans gång. Våra ledare känner till terrängen och omgivningarna väl och kommer ta väl hand om er. Våra ledare kommer att presenteras närmre längre fram.

Supportbil

Med på resan kommer det att finnas en supportbil som kommer att möta upp oss på utvalda ställen på dagsetapperna. En support där det kommer finnas tex vatten för påfyllning, m.m. Detta betyder att ni inte kommer att behöva bära all utrustning med er ut på dagsetapperna. Mer info om supportbilen kommer inom kort.

Pris och vad som ingår

Medlemspris: 8995 kr
Icke medlem: 9495 kr

Medlemmar i Sweden Runners har alltid minst 500 kr i rabatt på våra resor
Bli medlem här

Allt detta ingår:
 • Transfer från och till flygplats
 • 5 st hotellnätter i delat dubbelrum/flerbäddsrum
 • Frukostbuffé x 5
 • Lunch dag 3 uppe i bergen
 • Transfer uppe i bergen dag 4 och 5
 • Supportbil längs vägen
 • Löpcoacher och certifierade fjälledare från Sweden Runners
 • Avslutningsmiddag (exklusive dryck)
 • Sweden Runners t-shirt
 • Glädje och oförglömliga dagar
Detta tillkommer
 • Flyg
 • Middag på kvällar när vi inte har gemensam middag
 • Lunch (1 st lunch ingår)
 • Dryck till måltider
 • Övriga egna utlägg
Bokningsvillkor

Boka din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa våra bokningsvillkor för resan och här läser du om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti.


 

Bokning

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr skickas ut till dig inom 7 dagar. Resterande del faktureras dig och skickas ut till din mejl ca 90 dagar innan aktuell resa. Slutbetalning ska vara Sweden Runners tillhanda senast 60 dagar innan resan om inget annat anges i bokningen. Anmälan är bindande.


Övrig info (Specialkost, allergier, sjukdom, rabattkod eller liknande som är bra för oss att ta del av)

Är du medlem i Sweden Runners:

Som medlem i Sweden Runners får du 500 kr i rabatt på resan

Hur fick du reda på denna resa?