Varmt välkomna till The Bridge Backyard Ultra den 10 september 2022!

ANMÄLAN
Anmälan öppnar 2021-10-31 kl 09:00 och ni hittar den HÄR tillsammans med våra allmänna villkor

DELTAGARLISTA
Se startlista HÄR

TÄVLINGSINFORMATION
Ta del av tävlingsinfon HÄR

LIVERESULTAT
Här följer ni The Bridge Backyard Ultra
(Länken aktiveras den 10/9)

PM
Klicka HÄR för att ta del av PM

OM BACKYARD ULTRA
Backyard Ultra går på en slinga som mäter 6706 meter och är inte som ett vanligt ultramarathon där man springer på en viss tid eller sträcka. Starten av loppet är kl 10:00 sedan sker det en ny start igen varje timme. Som deltagare handlar det om att ta sig runt banan på en timme för att kunna få starta på varv två, tre osv. Löpare som inte kommer till start inför nästa varv dvs nästa hel timme är utslagna och resultatet räknas vid senast avklarat varv. Man får inte heller avstå ett varv för att sedan fortsätta igen, dvs varven måste ske i följd. För att komma med på resultatlistan måste man klara av ett varv. Löparen som är uthålligast och ger sig sist står som vinnare.

VARFÖR 6706 METER?
24 varv (timmar) ger 100 miles, motsvarande 161 km (8:57/min), vilket anses som en drömgräns för många ultralöpare. 12 varv ger 50 miles (80 km) och 7 varv gör dig till ultralöpare (42 196 m).

VARVNINGSOMRÅDET
Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

BOENDE
”First Camp Sibbarp erbjuder 20% rabatt på ert boende under helgen. Rabatten gäller både stugor, camping & tält. Det finns även en restaurang och affär på destinationen ni gärna får använda.

För bokning, vänligen kontakta First Camp Sibbarp direkt via mejl malmo@firstcamp.se eller telefon 040-15 51 65.

The Bridge Backyard Ultra Sweden Runners