THE BRIDGE BACKYARD ULTRA FLYTTAS TILL LÖRDAGEN DEN 24 APRIL 2021!

2020-08-03: Att arrangera ett Backyard Ultra i dessa tider är svårt och det viktigaste och högsta prioritet är fortsatt att begränsa smittspridningen. Att följa lagen är för oss ett givet val därför så kommer The Bridge Backyard Ultra att flyttas till lördagen den 24 april 2021.

LÄS MER HÄR

 

Sweden Runners hälsar er varmt välkomna till den andra upplagan av The Bridge Backyard Ultra den 24 april 2021!

Om Backyard Ultra

Backyard Ultra går på en slinga som mäter 6706 meter och är inte som ett vanligt ultramarathon där man springer på en viss tid eller sträcka. Starten av loppet är kl 10:00 sedan sker det en ny start igen varje timme. Som deltagare handlar det om att ta sig runt banan på en timme för att kunna få starta på varv två, tre osv. Löpare som inte kommer till start inför nästa varv dvs nästa hel timme är utslagna och resultatet räknas vid senast avklarat varv. Man får inte heller avstå ett varv för att sedan fortsätta igen, dvs varven måste ske i följd. För att komma med på resultatlistan måste man klara av ett varv. Löparen som är uthålligast och ger sig sist står som vinnare.

Detta är ett koncept som gör att man behöver inte vara den mest tränade eller uthålligaste för att deltaga. Klarar du att ta dig runt 6.7km på en timme så är du med på resultatlistan och kommer att få medalj som visar att du deltagit i The Bridge Backyard Ultra 2019. Detta är även ett koncept som gör att du kan nå distanser som du aldrig trodde var möjligt. Det är många som springer sin första mil sitt första halvmarathon och framförallt är det många som siktar på att nå marathondistansen på 42.2km. Eller varför inte sikta på dom riktiga ultradistanserna 50 miles och 100 miles?

The Bridge Backyard Ultra Sweden Runners

Det gäller att lägga upp loppet smart. Springer du snabbt och njuter av en längre paus i startområdet innan nästa start eller du tar det lugnt och sparar energi, taktiken är upp till dig!


Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra

Då The Bridge Backyard Ultra flyttar till lördagen den 24 april 2021 så kommer också det första Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra att flyttas. Detta betyder att det Svenska Mästerskapet 2020 ställs in helt och blir istället det Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra 2021.

För första gången i Backyard Ultras historia kommer ett nationellt mästerskap arrangeras. Med detta SM i Backyard Ultra så kommer vi att lyfta fram Sveriges Backyard Ultra elit på ett och samma lopp och en svensk mästare kommer koras. Samtidigt så kommer The Bridge Backyard Ultra fortsatt bli ett lopp för alla då det är en öppen klass så alla kan anmäla sig oavsett om ambitionerna är ett varv eller om man satsar på att bli Svensk Mästare.

Dom 30 st löpare som har presterat bäst resultat under kalenderåret 2019 på ett partnerlopp till Backyard Ultra i Sverige är direktkvalificerade till SM och har med det säkrat en startplats.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VILKA 30 LÖPARE SOM ÄR DIREKTKVALIFICERADE

Svenska Mästerskapet Backyard Ultra 2021


Boende

The Bridge Backyard Ultra och Sweden Runners är väldigt glada att ha First Camp “Sveriges ledande campingkedja” som partner till The Bridge Backyard Ultra!

The Bridge Backyard Ultra kommer att utgå ifrån First Camps camping i Sibbarp, Malmö och här kommer start och målområde finnas under hela loppet.

Boka boende på First Camp Malmö HÄR och ange rabattkoden backyard2020 för att få 15% i rabatt på boendet!


Varför 6706 meter?

  • På 24 varv når man 100miles (160.93km) vilket är en riktig drömgräns för många ultralöpare.
  • Vilket betyder att 12 varv gör att du når 50miles (80,4 km) en riktigt fin distans det med.
  • För många löpare eller icke löpare är marathon distansen 42195 meter en dröm som man uppnår under varv sju. Här kommer du även att kunna kalla dig Ultralöpare!

Varvningsområdet

Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen eller liknande för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

The Bridge Backyard Ultra Sweden Runners