fbpx

The Bridge Backyard Ultra ställer om och vi tar sikte mot HOKA Springtime Backyard Ultra den 22 Maj 2021!

Läs mer och anmäl dig till HOKA Springtime Backyard Ultra HÄR


Corona läget

2021-04-27: Pga restriktioner som gör att vi inte kan arrangera The Bridge Backyard Ultra har vi fått ställa om och skapa ett virtuellt lopp istället. Alla anmälda till The Bridge blir automatiskt flyttade till det virtuella HOKA Springtime Backyard Ultra. Är du inte anmäld till The Bridge kan du självklart ändå vara med och springa detta virtuella lopp. Mer info och anmälan hittar du HÄR

2021-04-23: Den 22/4 meddelade FHM och Regeringen att lättnader för motionslopp m.m. skjuts fram. Ett beslut som leder till att vi får tänka om och ställa om gällande The Bridge Backyard Ultra den 22 Maj. Samtliga anmälda har fått information via mail. Saknar du som anmäld mail ifrån oss så kontakta oss på lopp@swedenrunners.se

2021-03-26: Inga nya beslut men ett mail om våra tankar den 22 Maj har skickats ut till samtliga anmälda.

2021-03-15: Med endast några veckor till The Bridge Backyard Ultra så har vi nu fått ta beslutet att skjuta fram loppet en månad till lördagen den 22 maj. Samtliga anmälda har fått mail och ni kan läsa mer om vårt beslut HÄR

2021-02-05: På presskonferans med Regeringen den 4/2 fick vi veta att myndigheterna nu ser över möjligheten för mindre motionslopp utomhus. Och istället för att enbart ha en fast deltagarbegränsning för offentliga tillställningar så vill dom införa mer flexibla krav beroende på vad det är för typ av aktivitet som arrangeras.

Dessa förslagen remitteras nu i februari och som det ser ut nu får vi tyvärr inte ett svar och ett utlåtande om detta förran så sent som den 20 mars.

2020-08-03: Att arrangera ett Backyard Ultra i dessa tider är svårt och det viktigaste och högsta prioritet är fortsatt att begränsa smittspridningen. Att följa lagen är för oss ett givet val. Därför så flyttas The Bridge Backyard Ultra till lördagen den 24 april 2021. Information har mailats ut till samtliga anmälda och ni kan läsa mer om beslutet HÄR

Om Backyard Ultra

Backyard Ultra går på en slinga som mäter 6706 meter och är inte som ett vanligt ultramarathon där man springer på en viss tid eller sträcka. Starten av loppet är kl 10:00 sedan sker det en ny start igen varje timme. Som deltagare handlar det om att ta sig runt banan på en timme för att kunna få starta på varv två, tre osv. Löpare som inte kommer till start inför nästa varv dvs nästa hel timme är utslagna och resultatet räknas vid senast avklarat varv. Man får inte heller avstå ett varv för att sedan fortsätta igen, dvs varven måste ske i följd. För att komma med på resultatlistan måste man klara av ett varv. Löparen som är uthålligast och ger sig sist står som vinnar

The Bridge Backyard Ultra Sweden Runners

Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra

The Bridge Backyard Ultra har flyttats till lördag den 22 Maj 2021 pga Corona. Detta betyder också att det första Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra flyttas. Detta betyder att det Svenska Mästerskapet 2020 ställs in helt och blir istället det Svenska Mästerskapet i Backyard Ultra 2021.

För första gången i Backyard Ultras historia kommer ett nationellt mästerskap arrangeras. Med detta SM i Backyard Ultra så kommer vi att lyfta fram Sveriges Backyard elit på ett och samma lopp. En svensk mästare ska koras! Samtidigt så kommer The Bridge Backyard Ultra fortsatt bli ett lopp för alla. Loppet arrangeras med öppen klass så alla kan anmäla sig oavsett om ambitionerna är ett varv eller om man satsar på att bli Svensk Mästare.

Dom 30 st löpare som har presterat bäst resultat under kalenderåret 2019 är direktkvalificerade till SM och har med det säkrat en startplats.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VILKA 30 LÖPARE SOM ÄR DIREKTKVALIFICERADE

Svenska Mästerskapet Backyard Ultra 2021

Boende

The Bridge Backyard Ultra och Sweden Runners är väldigt glada att ha First Camp som partner. First Camp är “Sveriges ledande campingkedja” och erbjuder dig som anmäld rabatt på deras boende!

The Bridge Backyard Ultra utgår ifrån First Camps camping i Sibbarp, Malmö. Och här hittar ni start och målområde under hela loppet.

Boka boende på First Camp Malmö HÄR och ange rabattkoden BACKYARD2021 för att få 15% i rabatt på boendet!

Partner Sweden Runners

Varvningsområdet

Varvningsområdet kallas den plats där vi kommer att ha start och målfållan, energi och vätskestation och toaletter.

Här kommer ni också att kunna slå upp era egna tält och skapa er egen lilla campingplats för dagen. Det är väldigt skönt att ha med sig ett tält och “brassestol”. Tältet för att lägga sina saker i och stolen för att vila i eller ta hand om sina fötter m.m. Eller helt enkelt bara för att sitta och sola i!

På varvningsområdet och efter att ni sprungit ett varv kommer ni att hitta en välfylld energistation. Här kommer det att serveras vatten, saft, läsk, varm buljong, chips, godis, saltgurka, frukt, sportdryck m.m.

The Bridge Backyard Ultra Sweden Runners