Turskidweekend i Grövelsjöfjällen 11-14 April 2019

Anmälan är stängd

Vill du också knäppa på dig turskidorna och höra fraset från snön under dig och andas in fjällets friska luft?

Följ då med oss på turskidor när vi i lugnt tempo tar oss ut på lagom långa dagsturer i Grövelsjöns fantastiska fjäll. Våra erfarna guider har goda kunskaper om hur man vistas på fjället under årets alla årstider och kommer att ta väl hand om dig. Och varför inte efter en härlig dag på fjället koppla av i bastun eller badtunnan som finns i hotellets relaxavdelning.

Turskidor


Datum:

Denna härliga resa till Grövelsjön är den 11-14 april 2019

 

Vad kan ni se fram emot?

Våra turer utgår från nybörjarens förutsättningar och turerna kommer att gå i lugnt tempo och vi tar oss ca 10km om dagen genom skog och över fjäll. Med utbildade fjällguider som visar vägen på fjället så kan ni bara koppla av orienteringen och njuta av den vackra naturen runt omkring er. Vi kommer ta paus och njuta av lunchen ute på vårt vackra fjäll. Att få avnjuta varm blåbärssoppa sittandes i en snögrop i solen är som balsam för själen. Väl hemma väntar det varma utebadet, bastubad och god mat i härlig gemenskap.Boende: Storsätra Fjällhotell

Vi bor på Grövelsjöfjällens enda fyrstjärnigt fjällhotell som ligger mitt i vackra Grövelsjöfjällen i Dalarna och med Idre bara 30 minuter bort. Utanför hotellet väntar fantastiska naturupplevelser året om. Om vintern lockar preparerade längdspår och fartfyllda backar, sommartid väntar fina fiskevatten och ett paradis för fjällvandrare. Rummen är stora och ljusa och alla rum har dusch och toalett, trådlöst internet, tv samt en sittgrupp att koppla av i.

På Storsätra Fjällhotell är det lätt att koppla av från vardagen. Du bor med helpension och varje måltid lagas med omtanke och omsorg. Bra råvaror är en självklarhet och på menyn står ofta vilt och fisk från nära håll. Till middagen rekommenderar vi gärna något från vår välsorterade vinkällare. Efter måltiden smälter du maten och dagens intryck i vår trevliga lounge. Om vintern sprakar brasan och gör den ombonade miljön ännu mysigare.

Efter lång härlig dag på fjället så kan du besöka Storsätras relaxavdelning. Här finns såväl bastu som badtunna, där du kan skämma bort dig efter en aktiv dag och låta trötta muskler få ny energi.

Sweden Runners resor


Vem kan följa med?

Denna resa passar dig som älskar friluftslivet och älskar att vara ute och njuta av naturen. Detta är resan för dig som vill glida fram över fjället i behagligt tempo där fokus ligger på njutning och naturupplevelser i gott sällskap med likasinnade. För att följa med behöver du inte ha någon speciell skidvana då man lär sig väldigt snabbt att ta sig fram på turskidor. Detta är resan där vi lägger all stress bakom oss!

Du kan absolut åka ensam på denna resan!

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner.

Allt detta ingår!
 • 3 nätter på fyrstjärnigt hotell i delat dubbelrum
 • Tre rätters middag (torsdag – lördag)
 • Lunchpaket och termos med varm dryck (fredag – söndag)
 • Frukostbuffé (fredag – söndag)
 • Mingelmat/fika i loungen (torsdag – lördag)
 • Certifierade fjällguider
 • 3 st guidade turer på fjället
 • Relaxavdelning med bastu och badtunna
 • Gratis parkering
 • Vindsäck och spade

Medlemmar har 500kr i rabatt på resan

JUST NU
BOKA TIDIGT RABATT

Boka din resa senast 30/11 därefter höjs priserna med 300:- 

Pris Medlemmar: 5450:-
Pris
Ej medlem: 5950:-


Ordinarie pris 1/12- 31/3
Pris Medlemmar: 5750:-
Pris
Ej medlem: 6250:-

Tilläggskostnader

Enkelrumstillägg 600:-

Obligatorisk packning (Ingår ej)
 • Turskidor/pjäxor/stavar
  (Finns att hyra hos Fjällbua som ligger endast 700m från hotellet. Gå in på www.fjallbua.se eller maila till kontakt@fjallbua.se uppge att ni bor på Storsätra Fjällhotell och är i sällskapet Sweden Runners så får ni 10% rabatt.)
 • Liten ryggsäck att ha med på turerna
 • Termos
 • Förstärkningsplagg
Resa

Hotellet erbjuder gratis parkeringsplatser. Det går även att resa kollektivt med tåg till Mora och därifrån anslutande buss som stannar utanför hotellet.
Läs mer på: www.sj.se och www.dalatrafik.se

Utrustning

Tänk på att vi kommer att vara ute många timmar och vädret på fjället kan variera snabbt så se till att ha varm och bekväm utrustning. Tänk lager på lager principen med flera tunna lager så kan ni ta av er något plagg om ni skulle bli för varma. Till pauserna rekommenderar vi er att ta på förstärkningsplagg som en dunjacka eller extra tröja. Packa vattentätt i ryggsäcken ( dubbla plastpåsar fungerar bra). Ha utrustning som är avsedd för turskidåkning utanför preparerade spår

Övrigt

Mer info och mer specifik packlista kommer att skickas ut efter anmälan

Förläng semestern

Varför inte stanna ett par extra dagar och utforska mer av Grövelsjöfjället på egen hand? Eller kanske kombinera resan med ett par nätter på Idrefjäll och åka alpint i de pistade backarna. Möjligheterna är många och valen är dina.

Program:

Torsdag 11/4
15:00-16:30 Incheckning med mingelfika i lobbyn
16:30 Välkomstinfo på loftet och genomgång av helgen
18:00 3-rätters middag

Fredag 12/4
07:00-09:00 Frukost
10:00-15:00 Ut på tur aldrig sur
15:00-18:00 Egentid (mingelmat i loungen och spa avdelningen är öppen)
18:00 3-rätters middag

Lördag 13/4
07:00-09:00 Frukost
10:00-15:00 Ut på tur aldrig sur
15:00-18:00 Egentid (mingelmat i loungen och spa avdelningen är öppen)
18:00 3-rätters middag

Söndag 14/4
07:00-09:00 Frukost
09:00-10:30 Utcheckning
10:30-14:00 Ut på tur aldrig sur
14:00 Åter utanför hotell för att säga tack och hej till varandra

Bli medlem här

Anmälan är stängd