Uka Pain 2020 blir Uka Pain 2021

Sweden Runners uka pain

20200903: Tyvärr har vi i tävlingsledningen fått ta det tråkiga beslutet att det blir inget Uka Pain första helgen i oktober 2020. Förordningen och lagen om maximalt 50 personer ger oss inget annat val än att låta Uka Pain 2020 bli Uka Pain 2021!

Vad har lett fram till detta beslutet: 
Vi lämnade in en ansökan till Polisen (Region Bergslagen) om att få dela upp Uka Pain. Att dom olika klasserna med max 45 personer skulle få starta med 3-timmars mellanrum i hopp om att få ett tillstånd för detta. Efter dialog med Polisen så får vi svaret att dom kan inte bevilja tillstånd med detta upplägg.

Vi väljer nu att stryka 27 km klassen för att försöka få ett tillstånd till 50 och 100 km klasserna. Nu lämnar vi in förslag på ett upplägg som vi vet om har fått tillstånd i andra regioner. Vi sektionerar banan och skapar olika banor med varsin maxtid som säkerställer att det max kan vara 50 personer i detta området inom ett visst klockslag.

Vi har nu en nära dialog med en kvinna på tillståndsenheten och vi pekar på att andra arrangemang i Sverige fått tillstånd på liknande upplägg. Svaret vi får från Polisen är att tyvärr så bedömer regionerna och Polisen olika i Sverige vilket är olyckligt. Men region Bergslagen som innefattar Dalarna fattar beslut ifrån förordningen som lyder: Det får endast vara 50 deltagare (alltså publik samt utövare) på tävlingsområdet samtidigt. Tävlingsområde innebär samtliga bansträckningar som ingår i tävlingen, hela bansträckningarna inklusive start- och målområde.

Vad händer nu?

Din anmälan flyttas över till 2021 utan att du behöver göra något. Förutsatt att du vill springa samma distans. Det är kostnadsfritt att göra en namnändring om så önskas.

Uka Pain 2021 kommer att arrangeras helgen vecka 39 den 2 -3 oktober 2021. Vi hoppas självklart på att du vill springa, ser fram emot ett grymt lopp och att vi ses på startlinjen 2021!

Kan du inte springa eller vara med på Uka Pain 2021 så hänvisar vi till att du kan sälja eller överlåta din plats samt att namnändring är gratis. Vill du ta tillbaka din anmälan och få återbetalning så kontaktar du oss på lopp@swedenrunners.se senast 20200930.

Sweden Runners Uka Pain