Loppet

UKA PAIN

Uka Pain kommer från Älvdalskan som är ett eget språk och betyder “Vilken möda”. Uka Pain startade som ett MTB lopp Uka Pain MTB för 5 år sen och man ville skapa ett lopp som gjorde rättvisa för sitt namn. Man hittade en riktigt vacker utmanande bana genom Älvdals terrängen med många höjdmetrar som tar dig till Älvdalens tre högsta toppar Hykjeberg, Skärklitt och Väsaberget med fantastiska vyer! Ett varv på UKA PAIN banan är ca 50 KM med 1500 höjdmetrar och du blir snabbt varse “Vilken möda” det är att ta sig genom denna bana!

Nyheter 2020

UKA PAIN 27 KM

2020 kommer du ha möjlighet att springa Uka Pain 27 KM med en bana som tar dig över 2 st toppar, Skärklitt och Väsaberget!

TYVÄRR HAR VI FÅTT STÄLLA IN UKA PAIN 27 KM PGA CORONA.
ALLA ANMÄLDA ÄR INFORMERADE VIA MEJL

ITRA OCH UTMB POÄNG

Vi är glada att kunna presentera att UKA PAIN 2020 kommer ge er ITRA-poäng. 50Km ger 2 ITRA-poäng och UKA PAIN 100Km ger 4 ITRA-poäng som bland annat kan användas till Ultra-Trail du Mont-Blanc®” (UTMB)

 UKA PAIN ITRA

Banan

27 KM

Banan tar er till två av Älvdalens högsta toppar Skärklitt och Väsaberget som bjuder på fantastiska vyer över Älvdalen väl uppe på topparna. Underlaget varierar ifrån skogsstigar, grusväg och asfalt men överlag är det mestadels stigar i Älvdalsskogarna vi springer på. Underlaget varierar också ifrån lättlöpt till mycket teknisk traillöpning.

50 KM & 100 KM

Loppen startar på Hotell Älvdalen där både start och mål finns. Det är en rundbana på ca 50 kilometrar med ca 1500HM som ni deltagare ska ta er igenom. Ett varv eller ett varv medurs och ett varv moturs beroende på vilken klass ni väljer. Banan tar er till Älvdalens tre högsta toppar Hykjeberg, Skärklitt och Väsaberget och det är fantastiska vyer som väntar er väl uppe på topparna. Underlaget varierar ifrån skogsstigar, grusväg och asfalt men överlag är det mestadels stigar i Älvdalsskogarna vi springer på. Underlaget varierar också ifrån lättlöpt till mycket teknisk traillöpning.
Stig: 70%
Grusväg: 20%
Asfalt: 10%
Total stigning: ca 1500 höjdmetrar per varv

Vidta försiktighet

På vissa ställen utmed banan passerar vi större vägar där vi ber er vidta större försiktighet. Vi lämnar också alltid företräde till trafiken. Alla vägar vi passerar eller springer längs med är mindre trafikerade och eran löpning kommer att flyta på utan problem men som vi skriver ovan så måste ni vidta större försiktighet vid dessa ställe. Det kommer också vara skyltat för er löpare och trafik vid dessa ställen.

Höjdkurva 50/100 KM

Höjdkurva UKA PAIN

Karta över banan 50/100 KM
GPX FIL 50 – 100 KM
GPX Fil 27 KM