Upplevelselöpning & Vandring i Grövelsjön

Löparläger & Vandringsläger i Grövelsjöfjället 2-5 Augusti

Anmälan är nu stängd

Löparläger sweden Runners Vandring Sweden Outdoors Knyt på dig skorna, ta ett djupt andetag och andas in Grövelsjöfjällets friska luft och njut av lugnet som infinner sig på fjället! Njut av den milsvida utsikten över svenska och norska fjället och vila ögonen på renarna som springer vilt omkring dig. Grövelsjöfjället är det perfekta stället för löpning och vandring inte bara för att det är lätt tillgängligt utan också för att det finns massor av härliga stigar att släppa loss löpsteget på och massor av vandringsleder!

Detta är resan där du kan välja mellan att springa eller att vandra eller varför inte båda delarna? Här kan man välja dag för dag vilka aktiviteter man vill vara med på. Varför lämna någon hemma för att man vill åka på löparläger när ens familj eller vänner kan vandra på dagarna och ändå får man avnjuta måltiderna tillsammans samt att man får tid tillsammans att njuta i hotellets fantastiska relaxavdelning.

Löparläger: Du behöver inte vara en van terränglöpare för att följa med oss på denna resan då Grövelsjöfjället har en snäll terräng med löpvänliga stigar och många toppar är lätt nådda, så är det ett bra ställe även för den som inte sprungit så mycket på fjället tidigare.

Vandring: Under våra vandringar kommer ni få uppleva några av Grövelsjöfjällens vackraste smultronställen. Passa på och njut av upplevelsen och av en långhelg i oslagbar natur, när fjällvärlden är som allra vackrast.


Boende: Storsätra Fjällhotell

Vi bor på Grövelsjöns enda 4-stjärniga fjällhotell som ligger mitt i vackra Grövelsjöfjällen i Dalarna! Utanför hotellet väntar fantastiska naturupplevelser året om. Sommartid väntar fina fiskevatten och ett det är ett paradis för löpare och fjällvandrare. Rummen är stora och ljusa och alla rum har dusch och toalett, trådlöst internet, tv samt en sittgrupp att koppla av i. Maten är god och vällagad och efter en härlig dag i löpar- eller vandringsskorna på fjället är det skönt att koppla av i bastun eller badtunnan på relaxavdelningen! Läs mer om Storsätra Fjällhotell här

Boende Sweden Runners löparläger

Allt detta ingår!
 • 3 nätter på fyrstjärnigt hotell i delat dubbelrum
 • Tre rätters middag (torsdag – lördag)
 • Lunchpaket och termos med varm dryck (fredag – söndag)
 • Frukostbuffé (fredag – söndag)
 • Fika i loungen (torsdag – lördag)
 • 3 st guidade löpturer med utbildade fjällguider och löpcoacher (I löparpaketet)
 • 3 st guidade vandringsturer på fjället med utbildade fjällguider (I vandringspaketet)
 • Lekfull pulsträning
 • Kostnadsfri Transport på plats de olika dagarna
 • Kostnadsfri Transport Idre centrum vid behov ankomst och avresa
 • Relaxavdelning med bastu och badtunna
 • Gratis parkering
 • Gåva Sweden Runners Kåsa
 • Gåva Sweden Runners Buff
 • Massa skratt, glädje och gemenskap
Mat

Helpension från middag ankomstdagen till frukost avresedagen (dryck ingår ej)
Lunchpaket packas från frukostbuffén eller så avnjuter man sopplunchen i restaurangen
15-17 varje dag serveras fika i loungen

Obligatorisk packning ( Ingår ej)

Löpning:
Löparryggsäck att ha med på turerna med plats till nedan
Vattenflaskor/ blåsa som rymmer minst 1,5l
Lunchpacke
Förstärkningsplagg

Vandring:
Liten ryggsäck att ha med på turen med plats till nedan
Vattenflaska som rymmer minst 0,5L vatten
Lunchpacke
Förstärkningsplagg

Förkunskap

Löpning
Man behöver inte vara en van terränglöpare för att följa med på denna resa men man bör ha prövat att springa något obanat tidigare för att få en bättre upplevelse på löpturerna.
Vi kommer att i bästa mån hålla ihop hela gruppen men om behov finns så kommer vi att dela upp oss i två olika grupper där den ena gruppen håller ett lägre tempo.
Vi rekommenderar att man bör kunna springa 10 km i platt terräng, då upplevelsen kommer att bli bättre om man vill med på de längre turerna.

Vandring
Du behöver inte ha vandrat tidigare för att följa med på denna resa. Då vår guide kommer ta er genom fjällets olika delar i lugnt tempo och bjuda på något av det bästa Grövelsjön kan erbjuda. Ni väljer själv vilka turer ni vill följa med på och kanske är det så att ni någon dag vill vandra själv på en av de välmarkerade lederna.

Resa

Hotellet erbjuder gratis parkeringsplatser. Det går även att resa kollektivt med tåg till Mora och därifrån anslutande buss som stannar utanför hotellet.
Läs mer på: www.sj.se och www.dalatrafik.se

Gratis transfer erbjuds från och till Idre Centrum vid behov.

Utrustning

Tänk på att vi kommer att vara ute många timmar och vädret på fjället kan variera snabbt så se till att ha bekväm utrustning och förstäkningsplagg med. Tänk lager på lager principen med flera tunna lager så kan ni ta av er något plagg om ni skulle bli för varma. Till pauserna rekommenderar vi er att ta på förstärkningsplagg som en vindjacka eller extra tröja. Packa vattentätt i ryggsäcken ( dubbla plastpåsar fungerar bra) man vet aldrig om det blir en regnig dag, även om vi önskar sol. Skor anpassade för terränglöpning/ vandring är att föredra.

Övrigt

Mer info och mer specifik packlista kommer att skickas ut efter anmälan

I anmälningsformuläret kryssar ni i den aktiviteten ni önskar som huvud syssla på resan men det är självklart fritt att variera sig under resan.

Varför inte förlänga semestern?

Varför inte stanna ett par extra dagar och utforska mer av Grövelsjöfjället på egen hand? Möjligheterna är många och valen är dina i vackra Dalarna!

Sweden Runners löparlägerSweden Runners löparläger

EARLY BIRD PRISER!
Gäller t.o.m den 30/6 därefter höjs priset med 300 kr

Medlemmar i Sweden Runners: 4595:-
Ej
medlem i Sweden Runners: 5095:-

Bli medlem här (medlemskap 449 kr/ år)
(Medlemmar har 500:- i rabatt på resan)

Tilläggskostnader

Enkelrumstillägg 600 kr

Begränsat antal platser


Anmälan är nu stängd