Intervju med André Rangelind inför Backyard Ultra VM

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för ca 60 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan, men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 19 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Att André Rangelind är med i laget börjar bli en fin tradition då han för 3:e gången i rad står på startlinjen. Han bullar upp i varvningen och slutar springa när han blir trött. Eftersom det dröjt till varv 42 så har han en given plats i Team Sweden!

Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 

Jag är en familjefar från Värmland. Jobbar till vardags som förskollärare. Har mina bästa ultralopp bakom mig och är numera en glad motionär.

Berätta om loppet som tog dig in i VM-laget. Hur var det?

Lyckades på något sätt att vinna en trevlig backyard i Vinkbo på 42 varv. En riktigt bra dag och ser det långsökt att jag kommer återupprepa den prestationen.

Hur kom det sig att du började med Backyard Ultra från början?

Då jag tränar mindre och mindre passar backyard väldigt bra när man slipper springa så fort. Gillar det sociala momentet i backyard.

Har du någon mental strategi eller mantra som du använder dig av när det blir tufft?

Egentligen inte. Brukar sluta springa när det blir tufft. Får nog skaffa mig en strategi innan loppet.

Tre snabba: 

Det här ser du mig göra mellan varven: Vila/sova

Det här äter jag helst under ett lopp: Bullar

45 minuters varv eller 55 minuters varv? 55 min

Till sist, vad ser du mest framemot med att representera Sverige i Backyard Ultra VM den 19 oktober?

Att få uppleva alla duktiga löpares prestationer på plats. 

Tusen tack André för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 19 oktober kl 14.00 ifrån FysKompaniet i Bromölla. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor