Julutmaningen

Häng med på 2023 års löparjulkalender! Detta är en häftig och inspirerande julutmaning där man tar sig fram till fots under årets mörkaste dagar ända fram till julafton!

Via liveresultaten följer du dina vänner och resterande löpare runtom i Sverige och se hur det går på deras resa hela vägen fram till julafton!

DATUM
1 – 24 december 2023

ANMÄLAN
Anmälan till årets löparjulkalender är öppen och du hittar den HÄR
OBS: Anmäler du dig efter den 30/11 kan vi inte garantera dig en medalj.

I ANMÄLNINGSAVGIFTEN PÅ 249 KR INGÅR:
• En stor fin julig deltagarmedalj (Anmäler du dig efter den 30/11 kan vi inte garantera dig en medalj)
• En riktigt rolig utmaning
• Fina utlottningspriser
• Liveresultat och resultatlista

ÅRETS MEDALJ
Den fina medaljen kommer att skickas hem till dig efter utmaningen. Räkna med att den anländer till dig i starten av det nya året!

DELTAGARLISTA
Klicka HÄR för att se startlista.

MEDALJ
En stor fin julig deltagarmedalj ingår! 

KLASSER
Det finns 8 st olika klasser att välja mellan, välj den som passar dig bäst och ta dig an en härlig julutmaning! Vi kommer antagligen smyga in någon klass till och skulle du vara anmäld och vill byta klass så funkar det fin fint!

1 – 24 KM: Detta är en riktigt häftig utmaning där du adderar en kilometer varje dag ändra fram till julafton. Tillryggalägg 1 km den 1 december, 2 km den 2 december, 3 km den 3 december osv hela vägen fram till den 24 december där du avslutar med 24 kilometer! Den totala sträckan blir 300 km

24 – 1 KM: Samma utmaning som 1 – 24 km. Men här vänder du på steken och startar med 24 km den 1 december för att sedan ta dig fram till fots 1 km mindre varje dag. Detta betyder att du endast har 1 km att skutta fram på julafton och du kan lägga mer tid på julbestyret! Precis som ovan så blir den totala sträckan 300 km

1 – 24 KM MIX: Samma utmaning som ovan men här väljer du helt och hållet själv vilken “dag” eller “antal kilometrar” utifrån luckorna som finns. Du kan tex starta med 15 km den 1 december och sedan köra 5 km den 2 december, 10 km den 3 december osv. Det handlar helt enkelt om att bocka av kalendern och luckorna så den passar dig och din vardag bäst. Så precis som ovan klasser blir den totala sträckan 300 km

1 KM / DAG: Detta är utmaningen för dig som känner att dom andra klasserna blir för mycket eller att kanske tiden inte räcker till för att vara med i nån annan klass. Här är målet att komma ut varje dag och att ta sig fram 1 km till fots. Den totala sträckan blir 24 km

6,7 KM x 24: 100 miles utmaningen med inspiration ifrån Backyard Ultra. I denna klassen så tar vi oss 6,7 kilometer varje dag vilket betyder att när vi gjort våra 24 rundor så har vi tillryggalagt 161 km (100 Miles)!!

3,35 KM x 24: 50 miles utmaningen som såklart är inspirerad av 6,7 km klassen ovan men här halverar vi sträckan och det är 3,35 kilometer vi behöver ta oss till fots varje dag. Lyckas vi med det under dessa 24 dagar så blir den totala sträckan 80,5 km (50 Miles)!!

1-12 / 12-1 KM: Vill man ha en utmaning som gör att man får lite mer tid till allt som har med julen att göra så är detta kanske utmaningen för dig? Här startar vi med 1 km den 1 december, 2 km den 2 december osv ända fram till den 12 december. Sedan räknar vi neråt igen med start på 12 km, 11 km, 10 km hela vägen ner till 1 km på julafton! Den totala sträckan blir 156 km.

24 x 24 KM: Den ultimata utmaningen om du vill samla distans och om du inte vill göra nåt annat i december 😂!!! Några få har klarat av denna mäktiga utmaning och fixar du det så har du skrapat ihop hela 576 km!!!

BANAN
Det finns ingen speciell bana utan du springer var du vill oavsett var du befinner dig i världen

SÅ HÄR DELTAR DU
Välj klass, anmäl dig och gör dig redo för att ta dig an just din utmaning den 1 december! Springa, lunka, jogga eller gå dina kilometrar och rapportera sedan din runda via den länk du fått i ditt bekräftelsemail vid anmälan.

Att rapportera sin runda är frivilligt, denna utmaning handlar först och främst om att komma ut och röra på sig och är ingen tävling. Men att rapportera sin runda kan göra att man sporrar dom andra deltagarna runtom i sitt land precis som man själv kan bli sporrad av att se att han eller hon varit ute på sin runda.

HUR RAPPORTERAR JAG MIN RUNDA?
När du anmäler dig får du ett bekräftelsemail skickat till dig. I bekräftelsemailet har du en länk (blir aktiv den 1 december) till en sida där man bekräftar att man gjort dagens runda. Via denna länk rapporterar du din runda varje dag.
1. Uppdatera länk (Via smartphone eller dator)
2. Fyll i dagens “resultat”
3. Klicka på sänd

FÖLJ DENNA LÖPARJULKALENDER LIVE
Via denna LÄNK kan du följa utmaningen live. Så fort du som deltagare rapporterat din runda så kan du se detta live.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD
Du ansvarar själv för att bära med första hjälpen-utrustning. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring 112 direkt!

KONTAKT
Har du frågor eller funderingar? Vi finns på lopp@swedenrunners.se

DELA DIN UPPLEVELSE
#swedenrunners #julutmaningen2022 #löparjulkalendern
Instagram @swedenrunners

SE ALLA VÅRA TÄVLINGAR

HA KUL OCH LYCKA TILL!