Intervju med Niklas Yjord inför Backyard Ultra VM

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för ca 60 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan, men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 19 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Att ett inägg på Facebook skulle leda till en plats i VM visste nog ingen för några år sedan. Men efter hårt slit och många liter nyponsoppa så välkomnar vi Niklas Yjord in i Team Sweden!

Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 

Niklas Yjord 45 år gammal och bor med min fru och två döttrar i Glumslöv. Gillar att vara ute i naturen och är glad i att utmana mig själva då och då.

Berätta om loppet som tog dig in i VM-laget. Hur var det?

Som i dom flest Backyard loppen går det upp o ner. Hade från och till det tufft med att få till energiintaget men överlag så funkade det rätt bra. Det var tufft under framförallt dom mörka timmarna men en underbar känsla att springa in på det 42 varvet och veta att man tagit en plats i laget!

Hur kom det sig att du började med Backyard Ultra från början?

Läste om det av en slump på någon Facebooksida och tyckte det lät intressant, en ny utmaning helt enkelt😊

Har du någon mental strategi eller mantra som du använder dig av när det blir tufft?

Nej inget speciellt utan mer det ”vanliga” typ att bita ihop och göra mitt yttersta. 

Tre snabba: 

Det här ser du mig göra mellan varven: Vila, äta & sova

Det här äter jag helst under ett lopp: Nyponsoppa

45 minuters varv eller 55 minuters varv? 55 min (men helst 50)

Till sist, vad ser du mest framemot med att representera Sverige i Backyard Ultra VM den 19 oktober?

Framför allt att få äran att representera Sverige men även att träffa och lära känna alla grymma löpare som är med i laget!

Tusen tack Niklas för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 19 oktober kl 14.00 ifrån FysKompaniet i Bromölla. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor