35 varv i sin Backyard Ultra debut!

I helgen så arrangera vi HOKA Springtime Backyard Ultra och det var ett stort och starkt startfält som ställde sig på den virtuella startlinjen. Överallt i Sverige sprangs det Backyard och den som sprang allra längs var debutanten Anders Snis ifrån Mora!

35 varv Anders, wow vilken prestation! Vad är känslan så här dagen efter loppet och hur känns kropp och knopp?

Det känns overkligt! Jag har nog inte riktigt landat i vad det var som hände egentligen. Men kul att vinna såklart! Kroppen känns helt ok ändå, jag hade förväntat mig att man skulle vara helt däckad och ha ont överallt. Men så är inte alls fallet som tur är. Det är mest huvudet som skulle behöva några fler timmars sömn 😉

Stämmer det att detta var din Backyard Ultra debut?

Det stämmer! Jag har aldrig provat på att springa Backyard Ultra själv förut, även om jag varit sugen då det verkar vara en jättetrevlig social tävlingsform!

Jag har dock varit med och supportat min kompis Malin Barrulf, så lite erfarenhet känns det ändå som man fått hur saker bör planeras för att lyckas.

Låter som att du fått väldigt bra tips ifrån Malin 😊! Hade du någon plan/mål inför loppet?

Jag sa till mig själv att det måste vara farligt att ha ett mål i en sådan här typ av tävling då det är lätt att bli nöjd när man uppnåt det. Min plan var helt enkelt att fokusera på nästa varv och ge allt jag hade!

Hur gick dina tankar på slutet när ni bara var ett fåtal kvar?

Jag kände mig fysiskt stark och tänkte inte så mycket på själva tävlingen, inte förens vi var 2 kvar egentligen. Då börjar man fokusera mer på tävlingen. Mentalt jobbigt att inte veta om man ska förbereda sig för 1 varv till eller 10. Jag hade ju ingen aning om hur stark Daniel var vid det tillfället.

Får vi se dig på fler Backyard Ultra framöver?

Det är väl inte helt omöjligt 😉