Intervju med André Rangelind inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

André Rangelind är en av två deltagare som redan tidigare ingått i Team Sweden. Med en elitsatsning i ryggen har han nu valt att ha en mer ödmjuk syn på löpningen. I år har han kvalat in med imponerande 40 varv på Kalmar Backyard Ultra!

Hej André! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
Jag är en tvåbarnsfar från Värmland. Jobbar som förskollärare på dagarna och umgås med familjen resten av tiden. Brukar kalla mig ultrapensionär, helt enkelt för att jag springer väldigt sparsamt nuförtiden. Har en elitsatsning bakom mig som gör att jag har en stadig grund att stå på och blir bara sakta med säkert en sämre löpare. Men tycker fortfarande det är kul att tävla ibland.
 
Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
Har känts så avlägset långt bort, så har inte hunnit tänkt på det så mycket. Men helt säker på att jag kommer vara förväntansfull när det är dags.
 
På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Lever efter uttrycket ”bättre sent än aldrig”, så tänker att jag bör få till några bra träningsveckor nu inför och få några mil i benen.
 
Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Kan tyvärr inte svara på det. Vid tidigare backyard har jag antingen vunnit eller klivit av innan det blivit riktigt motigt. Hoppas kunna vara mer mentalt stark den här gången.
 
Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Min pappa. Sen brukar jag alltid ringa min fru när jag får en svacka. 
 
Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Socialt häng med likasinnade 🙂

Tusen tack André för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Hotell Älvdalen. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor