Intervju med Branislav Pavic inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att börja presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Först ut är mannen som ser mest fram emot loppets tredje dygn 🙂 Efter en lysande insats i Jernbrukets Backyard Ultra där han sprang 40 varv så kan vi nu presentera Branislav i Team Sweden!

Hej Branislav! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
För det mesta försöker jag vara en familjeman vid sidan om löpningen. Min fru och jag har två söner 14 och 17 år. Som liten tränade jag handboll och taekwondo. Började med löpning 2005 precis när första sonen föddes då det var den enklaste aktiviteten att passa in i det dagliga. Första ultra sprang jag i slutet av 2012 och sen dess har jag varit fast vid ultralöpning. Gillar att utmana mig själv och övervinna egna rädslor.

Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
Det känns bra och jag ser verkligen fram emot att stå på startlinjen med det svenska laget. Detta år har ändå varit en del tävlingar så numera försöker jag bara vara aktiv, hålla mig i rörelse och vänta in den 15/10.

På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Fysiskt tror jag inte jag kan förbättra något så nära inpå loppet. Håller mig i rörelse, tränar som vanligt och hoppas på det bästa. Gör en del mental träning för att stärka pannben. Tycker att sömn är viktig för återhämtning och även uppladdning inför loppet, då försöker jag sova så mycket det går när det är möjligt.

Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Det beror på hur det känns. Ibland lämnar jag det till supporters att tvinga mig ut på ett nytt varv eller det kan vara musik, något gott att äta, belöning efter varvet.

Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Jag tycker support är 50% för ett lyckat lopp, särskild på Backyard. Min största support är min familj, men nu på VM kommer mina kompisar Dino, Alex & Denis agera support.

Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Tredje dygnet 🙂 Det här är lite annorlunda tävling där vi ska springa med varandra och varje varv räknas, så ser fram emot att träffa andra från laget.

Tusen tack Branislav för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Älvdalens IP. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor