Intervju med Emil Lilja inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Emil Lilja är multitalangen som redan tidigare tävlat i VM, fast då inom en helt annan sport. Nu hoppas han på en lagvinst och träningen inför ser allt annat än hopplös ut (bokstavligen). Med 41 varv på High Coast Backyard Ultra tar han en självklar plats i laget!

Hej Emil! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
Emil Lilja heter jag. 39 år ung. Bor på Svanö i Kramfors kommun tillsammans med fru & två barn. Arbetar som behandlingsansvarig på Korpberget. Gillar idrott i alla dess former & åker gärna snowboard på vintern. Har tidigare tävlat i wakeboard. Har ett SM brons 2012. Representerade Sverige på VM som junior. 

Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
Inför kommande utmaning är jag mera förberedd än någonsin. Träningen fungerar bra. Är super peppad på att springa väldigt länge. Har varvat styrka med längre löppass. Hoppar mycket studsmatta för att stärka mina fotleder. 

På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Tränar, tränar & åter träning.  

Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Köra en livesändning via Highcoast Ultra och fyllas av en massa positiv energi. 

Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Min största support är Karolina, Julia & Filip, pappa, Viktor Jinevång & Madelen Casta.

 
Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Att vi vinner totala lagtävlingen & förhoppningsvis blir det land som springer längst. Att få springa tillsammans med alla andra starka löpare och bära landslagströja. Dela upplevelsen med pappa & farbror Tobbe.

Tusen tack Emil för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Hotell Älvdalen. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor