Intervju med Johan Johansson inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Silverticket-vinnaren Johan Johansson förbereder sig för både sura och deppiga varv liksom glada och peppiga varv! Han kliver in i Team Sweden med en biljett i handen och respektingivande 41 varv från Kalmar Backyard Ultra i benen!

Hej Johan! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
Jag är en 43-åring boendes i Malmö med min fru Madde och våra två döttrar Tyra & Ella. På dagtid jobbar jag som konstruktionschef på Saab Kockums och på morgnar och kvällar är jag ute och springer. Däremellan  är det familjen som gäller.
 
Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
Kroppen känns bra, återhämtningen från Trans Scania i augusti har gått mycket bra. Knoppen börjar samla ihop sig allt eftersom förberdelserna fortskrider. Spänningen byggs sakta upp, förväntningar och drömmar tar form.
 
På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Utöver träningen så är det fokus på kost och sömn. Se till att få saker gjort på jobb och privat så de inte ligger och gnager i bakhuvudet.
 
Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Musik eller sällskap med någon annan. Eller så tar jag ett varv och surar och tycker riktigt synd om mig själv och får det överstökat.
 
Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Pappa 🙂
 
Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Att få ge sig ut på ett varv till tillsammans med 14 lagkamrater.

                             

Tusen tack Johan för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Hotell Älvdalen. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor