Intervju med Mai Bui inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Mai Bui är en av två kvinnor som snart kommer stå på startlinjen för Team Sweden. Hon är ultralöparen som satsat på varierad träning med ett uppenbart gott resultat då hon levererade otroliga 41 varv under Winter Bay Backyard Ultra!

Hej Mai! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
Mai heter jag, född och uppvuxen i Finland och bor för nuvarande i Umeå. Jobbar som innovations- och utvecklingsingenjör, samt instruktör på diverse pass på IKSU i Umeå, Sportcenter i Övik och löpargruppen Runacademy. Är ingen erfaren löpare för det enda jag sprungit är backyard ultra och några andra enstaka lopp. Tycker om att variera min träning, egentligen löptränar jag nog minst av all min träning just nu.
 
Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
I kroppen känns det sådär, i knoppen finns det hopp. Jag fick benhinneinflammation sen 2 år tillbaka, det har gått upp och ner sen dess, och just nu kan jag inte springa. Dock var det likadant veckan innan Winterbay, lyckligtvis löste det sig då, så bara jag tar det lugnt nu ett tag tror jag det kommer lösa sig.
 
På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Egentligen skulle jag vilja springa mycket nu, men istället får det bli styrketräning och cykling. Verkar som att cyklingen gav mycket inför Winterbay ändå. Så fort det blir bra ska jag trappa upp löpningen igen.
 
Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Då brukar jag tänka tillbaka på all pepp jag fått!
 
Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Min största support är alla glada som peppar och hejar på, inklusive min support men även all publik, nära och bekanta, alla glada inspirerande löpare etc. Det gör så otroligt mycket!
 
Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Ser framemot att få representera Sverige och prestera mitt allra bästa tillsammans med alla fantastiska löpare i Team Sweden.

Tusen tack Mai för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Hotell Älvdalen. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor