Intervju med Peter Schröder inför Backyard Ultra Satellit World Championship

Nu har det blivit dags att presentera alla 15 svenska deltagare som trots tuff konkurrens lyckats ta sig ända till världsmästerskapet i Backyard Ultra. Det här loppet arrangeras vartannat år och gör det möjligt för 37 olika länder att ställa upp med sitt 15-mannalag på sin hemmaplan men samtidigt kunna tävla mot resten av världen. Med start den 15 oktober kommer sedan varven att ticka in tills vi till sist har ett vinnande land/lag samt en last one standing.

Julgransodling, en 95-årings kropp och hypnos samsas i samma intervju när vi nu får ta del av Peter Schröders tankar inför det stundande loppet. 36 stabila varv har han tillryggalagt under Winter Bay Backyard Ultra vilket ger honom en given plats i Team Sweden!

Hej Peter! Vem är du? Har du lust att berätta lite om dig själv? 
Förmodligen enda julgransodlaren som är bosatt innanför Stockholms tullar. Bor i en lägenhet på Södermalm tillsammans min sambo Charlie tillika mamman till vår 5-åriga son Nikolaj. 
 
Hur känns kropp och knopp inför kommande utmaning? 
Vissa dagar känns den som en 25-årings andra dagar som en 95-årings. Beror på hur mycket jag stressat den, hur jag sovit, ätit och hur mycket jag har haft i det “verkliga livet” med jobb och övrigt livspussel. 
 
På vilket sätt förbereder du dig inför världsmästerskapet?
Tränar på som vanligt. Jag har ganska mycket jobb den här delen av året så det blir många korta löpturer blandat med lite längre pass när det finns tid. Ska jag någonstans så springer jag. Om min son ska med så tar vi Thulevagnen. Fokus kommer att ligga på att vara skadefri och frisk från och med nu och fram till tävlingsdagen.
I övrigt inget specifikt för just denna tävling. Under våren så jobbade jag med att försöka förbättra min mentala styrka genom NPL (Neuro Lingvistisk Programmering) under hypnos, tillsammans med Ulf Dextegen. Han har varit nordisk mästare i Fridykning och jag tog hjälp av honom för att jag tror att en Backyard Ultra-tävling påminner ganska mycket om att hålla andan under vattnet under en lång tid. 
 
Hur motiverar du dig till ett varv till när det känns motigt?
Ibland sätter jag på någon deppig låt i hörlurarna och försöker påminna mig själv om att det kan kännas betydligt bättre igen några timmar längre fram i loppet. 
 
Support kan vara viktigt, vem är din största supporter? 
Min familj helt klart. De supportar och stöttar mig 24/7. Min tävlingspartner (i barmarkslöpning med hund) Fonzie som bokstavligen skulle fortsätta springa tills han dör för mig.  I Älvdalen har jag någon av bröderna Stefan och Henrik Kindgren med mig (i bästa fall båda) som support. Vi är goda vänner och har ordnat lopp och tävlat tillsammans. Deras närvaro kommer göra mig lugn och jag vet att de kommer tänka åt mig när mitt blod är i benen istället för hjärnan. 
 
Till sist, vad ser du mest framemot under loppet?
Att få springa en Backyard Ultra som ett lag. Jag hoppas verkligen att formatet gör att jag kan ta ut mig lite extra för min lagkamrater och för Sverige så klart. 

Tusen tack Peter för att vi fick intervjua dig och massor av lycka till!

Loppet går av stapeln den 15 oktober kl 14.00 ifrån Hotell Älvdalen. Tävlingen går att följa på Instagram: https://www.instagram.com/swedenrunners/ och Facebook: https://www.facebook.com/groups/teamswenor