Team Sweden – André Rangelind

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi André Rangelind!

André Rangelind med flera tunga meriter som tidigare nordisk rekordhållare på 6-timmars och två st SM-guld på 100 km landsvägslöpning har dom sista åren sprungit flera Backyard Ultra med imponerande resultat och är nu en av 15 löpare i detta svenska Backyard Ultra landslag!

Hej André, berätta lite om dig själv?
Jag är 29 år och bor i de värmländska skogarna. Utöver löpning älskar jag att vara med min fru och 2-åriga dotter i skogen och naturen. På kvällarna blir det gärna ett sällskapsspel. Är obesegrad i monopol. På dagarna jobbar jag som förskollärare.  

Din bästa löparprestation enligt dig själv?
När jag slog Nordiskt rekord i 6-timmars (90200 meter). En dag då det mesta stämde!

Bästa löparminne?
Vinsten på Seregno 100 km! Riktigt häftigt att få vinna en stor internationell tävling som även var italienska mästerskapen. Första SM-gulden ligger högt upp det med.

Hur har du laddat inför detta världsmästerskap?
Jag har tränat lagom och försökt hålla nere farten när jag springer.

Vad äter du dagen innan loppet?
Som det känns nu så kommer det att bli pasta och älgfärs, funkar alltid!

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
Det brukar komma i omgångar då jag är sugen på antingen sött eller salt. Och en sak jag inte klarar mig utan är mormorsaft!

Tack så hemskt mycket André, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! André följer ni på hans Facebook och Instagram @rangelind