Team Sweden – Johnny Hällneby

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta år! Den 17 oktober så arrangerar Sweden Runners Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Johnny Hällneby!

Team Sweden Johnny Hällneby Sweden Runners

Medgrundare av Pace on Earth, ultradebuterade på sträckan 100 miles med den makalösa tiden 15:40 och är innehavare av det svenska rekordet på 6-dagars löpning, vi välkomnar Johhny Hällneby!

Hej Johnny, berätta lite om dig själv?
Tjena, jag heter Johnny Hällneby, född 1972och bor i Vallentuna. Kom in i ultralöpningen 2013 och är sedan dess ohjälpligt fast. Trivs numera nästan lika bra framför podcastmikrofonen, eller skrivandes ett coachingschema, som på tartanen.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Något av det största är ultrabubblan Lotta och jag skapade när jag sprang 880 km för nytt svenskt rekord på 6-dagars. Men sett till prestation utifrån potential så var ultradebuten på BRR 100 miles med tiden 15:40:41 ännu starkare i mitt tycke.

Bästa löparminne?
Springa bredvid några av världens bästa ultralöpare, som tex Pete Kostelnick, och bara kunna flyta med i deras steg. Men över huvud taget de band som formas av en flerdygnstävling.

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?    
Ser till att vara så hel och frisk som möjligt. Och allra mest mentalt förberedd. Både när det gäller vild och stor målsättning samt ödmjukheten och sårbarheten. 

Vad äter du dagen innan loppet?    
Väldigt LCHF-inriktat tiden innan för att fettdriften ska vara på topp. på kvällarna innan loppet lite kolhydratpåfyllning för att ändå starta med fulla depåer. Sedan fokus på mat som jag och magen mår bra av. 

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?  
Försöker helt enkelt ha ett kontinuerligt energiintag med mer vanlig mat med jämna mellanrum. Så att det går att hålla på riktigt, riktigt länge.

Tack så hemskt mycket Johnny, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via denna Facebookgruppen och @swedenrunners Instagram.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Johnny följer ni på hans Facebook och Instagram @hallneby