Team Sweden – Mikael Antonsson

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Mikael Antonsson!

Sweden Runners Mikael Antonsson Sweden Runners

Vi presenterar den alltid glada Mikael Antonsson! Rutinerad ultralöpare som i princip alltid tar sig i mål oavsett hur långt loppet är. Har ett imponerande Backyard Ultra facit och var i augusti en av få finishers på det 200 Miles långa HUB!

Hej Mikael, berätta lite om dig själv?
Jag är 47 år och bor i Veddige med mina barn som är 14 resp 12 år gamla. Jag jobbar som säljare inom sportfiskebranschen och spenderar helst min fritid utomhus. Antingen i löparskorna eller i en båt med fiskespöt i handen eller vid sidan av fotbollsplan som ledare för sonens fotbollslag.

Din bästa löparprestation enligt dig själv?
Min bästa löparprestation är troligtvis när jag sprang Idre Fjällmara förra sommaren och lyckades med ett nästintill perfekt lopp taktiskt sett, och där jag kom in på en tid och placering som var mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på inför loppet.

Bästa löparminne?
Mitt bästa löparminne är dock BUS förra året när jag hamnade i final mot min goda vän Niclas Gällentoft och där loppet fick en väldigt känslomässig avslutning som satte djupa spår i mig för en lång tid framåt, något som jag påminns om så gott som varje dag.

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
Jag laddar på ungefär samma sätt som inför alla mina längre lopp, jag tar det lugnt. Drar ner på träningen och vilar mig i form så att jag kommer till start med pigga och fräscha ben.

Vad äter du dagen innan ett viktigt lopp som detta?
Dagen innan loppet äter jag helst pizza. Dels för att det är snäll mat som inte sätter onödig fart på magen och skapar oro, dels för att det är energirik mat med mycket fett som kroppen behöver inför en förhoppningsvis väldigt lång helg i löparskorna.

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
Jag har inga större måsten under ett lopp, varken när det gäller mat eller utrustning. Jag anpassar mig ganska bra efter vad arrangören dukar fram, och kompletterar med egna pizzaslicar, pannkakor och snickers som jag vet att jag ALLTID kan äta och som magen aldrig säger nej till.

Tack så hemskt mycket Mikael, vi önskar dig ett stort stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Mikael följer ni på hans Facebook och Instagram @ultramicke73