Team Sweden – Pernilla Otto

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen! 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln. Med största sannolikhet är detta en once in a lifetime händelse och vi kommer nu dom närmsta veckorna med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget!

Sweden Runners Pernilla Otto

Pernilla Otto 51 år ifrån Stockholm är ett välkänt namn inom ultralöpningen och Backyard Ultra. Hon har sprungit mängder av Backyard Ultra varv och har som bäst gjort hela 30 varv på banan i Älvdalen där denna tävling ska avgöras den 17 oktober! 

Berätta, vem är Pernilla Otto?
-Jag bor i Björkhagen i Stockholm med min sambo, har två vuxna barn och två barnbarn. Jag är certifierad massageterapeut, lic. PT och löpcoach och driver min egen firma Optimal massage och motion.

Ditt bästa löparminne?
– Oj bästa löparminnen, jag har tre: de sista timmarna på ÄBU 2018 när det bara var Lisa och jag kvar i tävlingen, en mäktig känsla! Min äventyrs löpning Hela Mälaren runt samt mitt senaste lopp HUB200 som var i särklass det tuffaste jag gjort, känslan att gå i mål som en av få löpare efter dryga 81 timmar är mäktig.

Jag ha svårt att välja ut en av dom…. Men måste jag välja en tar jag ÄBU!

Hur väljer du att ladda upp inför detta världsmästerskap?
– Jag kommer att ladda mycket mentalt med att bara vara här och nu och inte tänka framåt. Tränar även en del fart, samt kommer jag att ha några pass som är tävlingsspecifika.

Vad äter du dagen innan ett Backyard Ultra?
-Äter inget speciellt men ser till att äta en bra lunch och middag dagen innan.

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
– Jag brukar bli jättesugen på apelsinjuice och ibland även Fanta. Så det kommer jag ha med mig.

Och sista frågan, asfalt eller trail?
– Gillar platt och lättlöpt så jag får väl säga asfalt även om jag verkligen gillar att springa i skogen men jag är ingen vidare traillöpare. Fast helt kass är jag ju inte som överlevde terrängen på HUB200…

Tack så hemskt mycket Pernilla, vi önskar dig ett stort lycka till den 17 oktober. Denna gång ska vi heja fram dig till långt mer än 30 varv! 

Den 17 oktober kl 14:00 startar loppet och ni kommer att kunna följa hela loppet via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot pepp och hejarop inför och under loppet! Pernilla Otto följer ni på hennes Facebook och Instagram @pernillaotto