Ledarpresentation- Jimmy Norgren

Jimmy Norgren är ledaren i Sweden Runners Lund som gått från att arbeta dygnet runt och leva med psykisk ohälsa till att bli en stor inspiratör för andra!

Hej Jimmy! Vem är du?

Jag heter Jimmy, är 53 år och bor i en liten by utanför Lund. Är sedan många år tillbaka egenföretagare och har jobbat inom målarbranchen hela mitt liv. När jag för 6-8 år sedan jobbade på tok för mycket sa kroppen ifrån och jag tvingades till vila. Då fick jag ju en massa fritid över och vad gör man då? Jo, jag tog upp löpningen igen. Ett beslut jag aldrig ångrat. 

Vilken är den främsta anledningen till att du springer?

För mig handlar löpningen mycket mer om de psykiska fördelarna än de fysiska. Det har blivit ett sätt för mig att hantera psykisk ohälsa genom åren. Det här är tyvärr något som jag tycker det pratas för lite om. Genom att lyfta det till ytan så minskar stigmatiseringen och fler kan hitta löpning/träning som ett sätt att hantera sitt mående. 

Har löpningen gett dig något som du först kanske inte trodde?

Till en början sprang jag mest ensam och på hemmaplan men efter en tid började jag prova några olika löpgrupper. Kände mig tyvärr inte riktigt sedd i flera av dem men till sist hittade jag Sweden Runners. Jag gillade verkligen deras upplägg, där alla kan vara med oavsett tempo. Löpningen har dessutom gett mig massor av nya vänner och en fin gemenskap.

Har också börjat springa med en grupp som heter glädjeknuff. Där tar vi med barn med olika funktionshinder i en jollët (kärra) och springer trail. Det ger mig mycket att få dela med mig till andra av mitt största intresse, löpning!

Har du något speciellt träningsmål just nu?

Har flera lopp som jag ser fram emot; Tjörnarpen 50 km, Österlen Trail 60 km och förstås vackra UKA PAIN 50 km i Älvdalen i maj. Plus några smålopp däremellan. 

Hur kom det sig att du blev ledare i Sweden Runners? Och vad är det bästa med ledaruppdraget?

När jag kom till Sweden Runners första gången så kände jag mig som hemma. Klickade dessutom bra med den redan etablerade ledaren Ola och när jag i januari blev tillfrågad om jag ville bli ledare tackade jag genast ja. Snackade vidare med Marcus Ekenstierna i telefon och tyckte det kändes väldigt bra. Fick sedan ganska tidigt hålla mitt första egna pass och jag var så nervös att jag skakade. Nu går det bättre men jag är fortfarande lite nervös eftersom jag vill att allt ska bli perfekt. Har fått väldigt bra stöd av Ola och Lund-gruppen, vilket utvecklat mig som person. 

Det bästa är förstås gemenskapen och att jag får chansen att dela mitt intresse kring löpning samt mina erfarenheter av diabetes och psykisk ohälsa.

Dream team: Petra, Marcus, Ola och Jimmy

Tack snälla Jimmy för att vi fick intervjua dig och för allt du gör för Sweden Runners!