Ledarpresentation – Magnus Dufva

I Kungsängen hittar vi vår ledare Magnus Dufva tillsammans med sitt härliga Sweden Runners-gäng! När han inte rattar lastbilen finner vi förmodligen honom löpandes i skogen, på mer eller mindre löpbara stigar😅 Men vem är egentligen hans förebild när det gäller träning? Och vilken oanad fördel ger löpningen?

Vem är du? 
Jag är en 50-årig lastbilschaufför som bor med fru och två barn i Bro.
Sprungit har jag gjort hela livet, mer eller mindre aktivt, mycket tack vare min pappa, som fortfarande springer minst en gång i veckan vid 78 års ålder.
Sen 5 år tillbaka har jag satsat betydligt mer på löpningen och kör ungefär 3 pass i veckan, normalt mellan 6-10 km/pass men ibland längre. Jag har inget direkt mål om att bli snabbare, jag springer för att det är kul och när jag känner för det, vilket dock är ganska ofta!😃

Hur kom det sig att du blev ledare i Sweden Runners? Och vad är det bästa med ledaruppdraget?

Det började med att jag hoppade in som ledare i Sweden Runners Kungsängen några gånger för att sedan bli ordinarie för lite mer än ett år sedan.
Det är fantastiskt kul att både få och ge inspiration till gruppen. Det är en härlig blandning av löpare med olika förutsättningar men som alla älskar löpningen!
 
Hur ser ditt dröm-löppass ut? 
Mina favoritpass är i skogen och kan man dessutom springa nära vatten så är det ännu bättre. Ett sådant pass är gärna cirka 2 timmar och 15-20 km, så ett lagom tempo.
Jag springer gärna själv, men det är även trevligt med sällskap, speciellt om det är någon som hittar stigar och vägar som jag inte känner till.
 
Har du hittat någon oanad fördel med att vara löpare?
Allt som oftast har jag löparskorna med mig om jag åker iväg någonstans. Man kan verkligen hitta fina och kanske gömda miljöer när man tar en runda på ett ställe man inte känner till. 
Ibland blir det lite tokiga vägar men man kommer ju, till slut, alltid runt på rundan.
 

Tack snälla Magnus för att vi fick intervjua dig och för allt du gör för Sweden Runners!