Ultraläger på Södra Kungsleden

Ultraläger på Södra Kungsleden 2023

Detta är lägret för dig som älskar att vara ute långa dagar i löparskorna! Detta är lägret för dig som vill uppleva magiska fjäll och natur och detta är lägret för dig som vill ta dig an en riktig utmaning och förflytta dig hela 180 KM på fyra dagar! Följ med oss och följ med certifierade fjälledare på detta fantastiska äventyr! 

Tillsammans med trevliga löparkamrater och erfarna fjällguider skapar vi fantastiska fjällminnen och upplevelser som du kommer bära med dig resten av livet. Fjället och Södra Kungsleden kommer att bjuda på milsvid utsikt och magisk natur. Vi ser fram emot att göra detta äventyret tillsammans med dig!

Datum: 2023 (Mer info kommer)
Max antal deltagare: 16

Medlemspris: 6495 :- 
Icke medlem: 6995 :-

Vad ingår i priset:
Transport:
Bussresa mellan Högfjället, Sälen – Storsätra Fjällhotell, Grövelsjön
Boende: 1 natt i delat dubbelrum på 4-stjärniga Storsätra Fjällhotell med tillgång till deras fantastiska relaxavdelning
Måltid: Fika mellan kl 15 – 17 samt 3-rätters middag ankomstdagen och riklig frukostbuffé innan vi ger oss ut på leden (Kravcertifierad)(dryck ingår ej till middagen)
Lunch: Finns möjlighet att plocka med ett lunchpaket från frukosten
Ledare: Certifierade fjälledare som guidar dig igenom 180km på Södra Kungsleden
Boende: 1 natt i fjällstuga OBS: beroende på plats och tillgänglighet när vi anländer.
Support: Bilsupport längs hela resan som stannar på angivna platser med utrustning som tält, mat m.m


Vad har du att se fram emot?Löparläger Sweden Runners

Detta är ett löparläger för sig som vill testa på en riktig utmaning, för dig som vill tänja lite på gränserna och för dig som älskar att vara ute långa dagar till fots i vår vackra natur. Detta är ett riktigt äventyr där vi bär med oss den utrustning som behövs för dom fyra dagarna som vi befinner oss ute på Södra Kungsleden!

Vi kommer tillsammans i grupp ledd av en av våra certifierade fjälledare att ta oss 180 KM ifrån Grövelsjöfjällen och gå i mål tillsammans under Södra Kungsleden portalen i Sälen. Längs vägen kommer vi övernatta i tält och laga frukost, lunch och middag på våra gas eller spritkök. Vi kommer att hjälpas åt och peppa varandra fram för att nå vårt mål. Och vi kommer att ha fantastiskt roligt tillsammans. Detta kommer bli ett äventyr och en upplevelse du sent kommer att glömma!

Äventyret startar den ? då vi samlas på parkeringen vid Högfjällshotellet i Sälen runt kl 13:00 där ni som deltagare kommer att kunna parkera er bil eller att kunna ta er dit kommunalt. (Alternativt att ni åker kollektivt hela vägen till Grövelsjön direkt) En buss väntar på oss och kommer att ta oss till Grövelsjön, en resa på ca 2 timmar. Där kommer vi att checka in på 4-stjärniga Storsätra Fjällhotell och sedan ta del av deras eftermiddags fika. Kanske att ni väljer att ta en tur till relaxavdelningen för ett dopp i badtunnan eller i svalkande Grövlan som rinner precis utanför. På kvällen är det dags för middag och det bjuds på en vällagad 3-rätters meny. Efter middagen samlas vi på loftet där ledarna på resan berättar om och har genomgång inför kommande fyra dagar och förberedelserna börjar inför det kommande äventyret.

Efter en god natts sömn så äter vi en god frukost tillsammans där vi även kan (frivilligt) packa en lunchpåse som vi tar med oss i ryggsäcken ut på leden. Med frukost i magen och utrustningen packad i ryggsäcken inför kommande dagar så startar nu äventyret som ska ta oss hela vägen till Sälen!

 

 

Vad kan du förvänta dig på detta äventyret?

Att ta sig 180 KM på 4 dagar och är tufft och det kommer att kännas i kroppen men samtidigt så kommer det att bli ett äventyr tillsammans med likasinnade som kommer att bli ett minne för livet. Under dessa 4 dagar så kommer vi att ta oss fram i ett väldigt lugnt tempo där vi varvar löpning med gång med fokus på att nå målet tillsammans. Vi kommer att spendera nätterna i tält alternativt en natt i en fjällstuga. Vi kommer att vada över fjällbäckar och korsa myrar. Vi kommer ta hand om varandra och hjälpas åt. Vi kommer att bära vår egen utrustning i den mån det går. Vi får vara förberedda på överraskningar längs färden och rutten kan komma att ändras under resans gång beroende på förhållande längs leden. Och vi kommer att tillsammans nå målet och korsa Södra Kungsleden portalen i Sälen!

Fokus ligger på upplevelsen och att nå målet tillsammans!

Vem är denna resan för?

Detta äventyret riktar sig emot dig som är en van löpare och har testat på långa dagar ute i löparskorna. Du bör ha testat på minst en marathondistans och helst i terrängmiljö. Detta äventyret är för dig som vill ta dig an en häftig utmaning och där ditt fokus ligger på upplevelsen och inte kilometertider. Man bör ha självkännedom om sin kropp, sitt energiintag, ta hand om sina fötter m.m. Och det är ett äventyr för dig som är beredd på att det stundtals kommer bli tufft både fysiskt och mentalt men som vet att den känslan när vi når vårt mål övervinner allt!

Dagsetapper

Etapp 1 : Storsäter – Flötningen 41km
Etapp 2 : Flötningen – Gördalen 46km
Etapp 3 : Gördalen – Björnholmstugan 45km
Etapp 4 : Björnholmstugan – Högfjällshotellet 48km

Här kan ni se hela rutten och även ladda ner GPX fil

Att tänka på:

1. Vi anordnar bussresa mellan Sälen och Grövelsjön så bästa tipset är att ställa bilen på Högfjället i Sälen eller att åka kommunalt dit. När vi når målet så finns din bil på plats med eventuellt ombyte, nåt att äta m.m.

2. Passa på och njut av dagen på Storsätra Fjällhotell, nyttja relaxavdelningen och ladda upp inför kommande dag.

3. Vi kommer att erbjuda en följebil som support under resans gång. Denna bilen kommer endast att kunna ta sig till tilltänkta platser där vi håller läger för natten. I denna bil kommer ni att ha möjlighet att ha en väska/bag med eventuellt ombyte, varma kläder för natten, extra skor, energi, mat som ni behöver ha med er på resan. Ni kommer även att ha möjlighet att ha ert tält och friluftskök i denna bil om ni väljer att inte själv bära detta på resan.

4. Vi kommer att erbjuda er att hyra tält, sovsäck, liggunderlag och kök av oss. Dock så är detta ingen “ultralätt” utrustning som kan bäras själv på resan utan denna får följa med i supportbilen.

5. Det kommer att finnas möjlighet att bryta under äventyrets gång pga av diverse omständigheter. Väljer man att bryta så görs det vid lägerplats för natten eller vid närmsta möjliga farbar väg för följebilen att stanna till. Följebilen kan sedan ta dig/er till Högfjället i Sälen.

6. Vid lättare skada så tar utbildad guide (sjukvårdsutbildad i fält) hand om er på plats. Vid allvarligare skada kontaktas Fjällräddningen.

7.Mer info skickas ut via mejl. Har ni frågor mejla oss på info@swedenrunners.se


Obligatorisk utrustning (Kursiv stil)


Löparryggsäck med tillräckligt utrymme för obligatorisk packning
Ett måste för att klara av detta äventyr. En Salomon XA 25 är ett bra val

Laddad mobiltelefon
Våran absolut viktigaste ägodel vid nödsituation. Se till att telefonen är laddad, avstängd och skyddad under dagsetapperna. Kolla gärna täckningkarta för din operatör över området innan det är dags för lägret. Ska finnas med under dagsetapp

Powerbank
För att ladda telefon och eran GPS klocka om ni använder det. Räcker att det finns i extraväska

Vind/Skaljacka och byxa
Ett måste i ryggsäcken under dagsetapp som för skydd mot vind och regn. Vädret kan skifta snabbt på fjället och trots att vi tar oss fram under juli månad kan temperaturen bli väldigt låg.

“BUFF”
Ni får en Sweden Runners “buff” i anmälan som ska finnas med i ryggsäcken under dagsetapp. Mycket skön vid kallt väder men också otroligt användbar vid en nödsituation.

Visselpipa
Ska finnas med i ryggsäck under dagsetapp

Sjukvårdskit

Se nedan vad som bör finnas i sjukvårdskitet och sjukvårdskitet ska bäras med i ryggsäck under varje dagsetapp.
– Första förband
– Elastisk binda
– Kirurgtejp
– Liten sax
– Skavsårsplåster
– Våtservett i engångsförpackning
– Salt
– Säkerhetsnålar
– Alvedon/Ipren
– Solskyddsmedel beroende på säsong
– Räddningsfilt av aluminium

Pannlampa
Ska finnas med i ryggsäck under dagsetapp.

Mössa och vantar
Väldigt skönt att ha på kvällen när man ska sova men kan även behövas under dagsetapper. Ska finnas med i ryggsäck under dagsetapper

Vatten
Obligatorisk 1 liter men vi rekommenderar 1,5 liter. Det finns gott om vattentillgång under dom 3 första dagsetapperna men på den 4:e etappen kan det vara lite svårt ibland att få tag på vatten. Därför rekommenderar vi er att kanske ta med nån extra soft flask att fylla upp inför denna etapp.

Energi
Energi i form av dryck, bars, nötter eller vad ni behöver för att kunna vara ute långa dagar mellan 6 – 9 timmar om dagen. Ni kan bära med er ranson för en dag och sen fylla på ryggsäcken på kvällen när supportbilen är på plats.

Mat
Mat för dagsetapperna. Frystorkad mat är att rekommendera och man kan tänka frukost, lunch och middag. Under dagsetapperna kommer vi att stanna för lunch där vi tillagar vår mat. Frukost äter vi i lägret innan vi ger oss ut på dagsetappen och middag efter avslutad dagsetapp. Detta gör att ni behöver bara ha med lunchen under dagsetappen plus allt annat “snacks” för att hålla uppe energin under alla timmar. OBS: Tänk på att kör ni med frystorkad mat så behöver ni ha med kök för att koka vatten under etappen. Alternativt varmt vatten i Thermos, dock så tar detta längre tid.
Lunchpauserna under dagarna anpassas efter rådande förhållande och var det finns tillgång för vatten.

Karta över dagsetapp
Vi har en del kartor till utlåning till er men det rekommenderas att ni köper karta Härjedalsfjällen & Norra Dalarna från Calazo

Underställ
Till natten när vi går till sängs kan det vara oerhört skönt att ta på sig ett underställ. Rekommenderas att ha ett ull underställ. Behöver ej vara med i ryggsäcken under dagsetappen utan kan finnas i extraväska som finns i supportbilen.

Sovsäck / Liggunderlag / Tält
Sovsäck, liggunderlag och tält kan ni välja att bära med själv under dagsetapperna om ni vill känna på hur det är att bära med sig egen utrustning. Det finns även möjlighet att lägga detta i supportbilen som möter upp oss på den platsen där vi tänkt tälta för natten.
Ni kommer ha möjlighet att hyra utrustning från oss (denna utrustning är dock ej ultralätt och bör åka med i supportbilen)

Kök
Friluftskök är också ett måste på denna resa för att ni ska kunna laga mat. Även detta kommer ni att kunna hyra av oss och ni kommer också att ha möjlighet att lägga detta i supportbilen. För er som är intresserade av att bära med er ett eget kök så kan vi tipsa om detta köket

Myggmedel
Kan komma väl till hands under vissa sträckor. Även myggnät för huvudet kan vara skönt.

(Kan komma att uppdateras löpande)

Lyckan att tillsammans ta sig i mål!


Medlemmar i Sweden Runners: 6495 :-
Ej medlem i Sweden Runners: 6995:-

Kostnad för hyra av tält (del i tält), sovsäck, liggunderlag och kök: 500 :-
(Vid intresse av att hyra endast en del eller ett par delar av utrustningen kontakta oss)

Bli medlem här (medlemskap 449 kr/ år)
(Medlemmar har 500:- i rabatt på resan)

Tilläggskostnader

Enkelrumstillägg: 200 :-


BOKNINGSVILLKOR

Boka dig till vår resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande.
Här kan du läsa om våra bokningsvillkor som du godkänner i samband med bokning av resan


BOKNING

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) skickas sedan ut ca 6 veckor innan datumet för resan.