Ultraläger på Södra Kungsleden den 18/7 – 22/7

Ultraläger Södra Kungsleden

Ultraläger på Södra Kungsleden 18/7 – 22/7

Detta är lägret för dig som älskar att vara ute långa dagar i löparskorna! Detta är lägret för dig som vill uppleva magiska fjäll och natur och detta är lägret för dig som vill ta dig an en riktig utmaning och förflytta dig hela 185 KM på fyra dagar! Följ med oss och följ med certifierade fjälledare på detta fantastiska äventyr! 

Tillsammans med trevliga löparkamrater och erfarna fjällguider skapar vi fantastiska fjällminnen och upplevelser som du kommer bära med dig resten av livet. Fjället och Södra Kungsleden kommer att bjuda på milsvid utsikt och magisk natur. Vi ser fram emot att göra detta äventyret tillsammans med dig!

Datum: 18/7 – 22/7 2018

Medlemspris: 4295 kr
Icke medlem: 4795 kr

Minst 4st anmälda för att resan ska bli av

Vad ingår i priset:
Transport: Bussresa mellan Högfjället, Sälen – Storsätra Fjällhotell, Grövelsjön
Boende: 1 natt i delat dubbelrum på 4-stjärniga Storsätra Fjällhotell med tillgång deras fantastiska relaxavdelning
Måltid: Fika mellan kl 15 – 17 samt 3-rätters middag den 18/7 och riklig frukostbuffé den 19/7 (Kravcertifierad)(dryck ingår ej den 18/7)
Lunch: Finns möjlighet att plocka med ett lunchpaket från frukosten den 19/7
Ledare: Certifierade fjälledare som guidar dig igenom 185km på Södra Kungsleden
Boende: 1 natt i fjällstuga OBS: beroende på plats och tillgänglighet när vi anländer.
Support: Bilsupport längs hela resan som stannar på angivna platser med utrustning som tält, mat m.m.
Gåvor: 1st Sweden Runners buff, 1st Sweden Runners kåsa och 2st frystorkade middagar.


Vad har du att se fram emot?

Detta är ett löparläger för sig som vill testa på en riktig utmaning, för dig som vill tänja lite på gränserna och för dig som älskar att vara ute långa dagar till fots i vår vackra natur. Detta är ett riktigt äventyr där vi bär med oss den utrustning som behövs för dom fyra dagarna som vi befinner oss ute på Södra Kungsleden!

Vi kommer tillsammans i grupp ledd av en av våra certifierade fjälledare att ta oss 185 KM ifrån Grövelsjöfjällen och gå i mål tillsammans under Södra Kungsleden portalen i Sälen. Längs vägen kommer vi övernatta i tält och laga frukost, lunch och middag på våra gas eller spritkök. Vi kommer att hjälpas åt och peppa varandra fram för att nå vårt mål. Och vi kommer att ha fantastiskt roligt tillsammans. Detta kommer bli ett äventyr och en upplevelse du sent kommer att glömma!

Äventyret startar onsdagen den 18/7 där vi samlas på parkeringen vid Högfjällshotellet i Sälen runt kl 13:00 (mer info kommer) där ni som deltagare kommer att kunna parkera er bil eller att kunna ta er dit kommunalt. En buss väntar på oss och kommer att ta oss till Grövelsjön, en resa på ca 2 timmar. Där kommer vi att checka in på 4-stjärniga Storsätra Fjällhotell och sedan ta del av deras eftermiddags fika. Kanske att ni väljer att ta en tur till relaxavdelningen för ett dopp i badtunnan eller i svalkande Grövlan som rinner precis utanför. Kl 18:00 är det sittning och det bjuds på en vällagad 3-rätters meny med nåt gott att dricka till. Efter middagen samlar vi på loftet där ledarna på resan berättar om och har genomgång inför kommande fyra dagar och förberedelserna börjar inför det kommande äventyret.

Efter en god natts sömn så äter vi en god frukost tillsammans där vi även kan (frivilligt) packa en lunchpåse som vi tar med oss i ryggsäcken ut på leden. Med frukost i magen och utrustningen packad i ryggsäcken inför kommande dagar så startar nu äventyret som ska ta oss hela vägen till Sälen!

Sweden Runners Ultraläger

Vad kan du förvänta dig på detta äventyret?

Att ta sig 185 KM på 4 dagar och är tufft och det kommer att kännas i kroppen men samtidigt så kommer det att bli ett äventyr tillsammans med likasinnade som kommer att bli ett minne för livet. Under dessa 4 dagar så kommer vi att ta oss fram i ett väldigt lugnt tempo där vi varvar löpning med gång med fokus på att nå målet tillsammans. Vi kommer att spendera nätterna i tält alternativt en natt i en fjällstuga. Vi kommer att vada över fjällbäckar och korsa myrar. Vi kommer ta hand om varandra och hjälpas åt. Vi kommer att bära vår egen utrustning i den mån det går. Vi får vara förberedda på överraskningar längs färden och rutten kan komma att ändras under resans gång beroende på förhållande längs leden. Och vi kommer att tillsammans nå målet och korsa Södra Kungsleden portalen i Sälen!

Fokus ligger på upplevelsen och att nå målet tillsammans!

Vem är denna resan för?

Detta äventyret riktar sig emot dig som är en van löpare och har testat på långa dagar ute i löparskorna. Du bör ha testat på minst en marathondistans och helst i terrängmiljö. Detta äventyret är för dig som vill ta dig an en häftig utmaning och där ditt fokus ligger på upplevelsen och inte kilometertider. Man bör ha självkännedom om sin kropp, sitt energiintag, ta hand om sina fötter m.m. Och det är ett äventyr för dig som är beredd på att det stundtals kommer bli tufft både fysiskt och mentalt men som vet att den känslan när vi når vårt mål övervinner allt!

Dagsetapper

Etapp 1 19/7: Storsäter – Flötningen 41km
Etapp 2 20/7: Flötningen – Gördalen 46km
Etapp 3 21/7: Gördalen – Björnholmstugan 45km
Etapp 4 22/7: Björnholmstugan – Högfjällshotellet 48km

Att tänka på:

1. Vi anordnar bussresa mellan Sälen och Grövelsjön så bästa tipset är att ställa bilen på Högfjället i Sälen eller att åka kommunalt dit. När vi når målet så finns din bil på plats med eventuellt ombyte, nåt att äta m.m.

2. Passa på och njut av dagen på Storsätra Fjällhotell, nyttja relaxavdelningen och ladda upp inför kommande dag.

3. Vi kommer att erbjuda en följebil som support under resans gång. Denna bilen kommer endast att kunna ta sig till tilltänkta platser där vi håller läger för natten. I denna bil kommer ni att ha möjlighet att ha en väska/bag med eventuellt ombyte, varma kläder för natten, extra skor, energi, mat som ni behöver ha med er på resan. Ni kommer även att ha möjlighet att ha ert tält och friluftskök i denna bil om ni väljer att inte själv bära detta på resan.

4. Vi kommer att erbjuda er att hyra tält, sovsäck, liggunderlag och kök av oss. Dock så är detta ingen “ultralätt” utrustning som kan bäras själv på resan utan denna får följa med i supportbilen.

5. Det kommer att finnas möjlighet att bryta under äventyrets gång pga av diverse omständigheter. Väljer man att bryta så görs det vid lägerplats för natten eller vid närmsta möjliga farbar väg för följebilen att stanna till. Följebilen kan sedan ta dig/er till Högfjället i Sälen.

6. Vid lättare skada så tar utbildad guide (sjukvårdsutbildad i fält) hand om er på plats. Vid allvarligare skada kontaktas Fjällräddningen.

7. Listan fylls på efter hand och mer info skickas ut via mejl. Har ni frågor mejla oss på info@swedenrunners.se

Obligatorisk utrustning