Första fjällturen


Under veckan som varit har vi passat på att hålla lite semester och vi har haft besök hos oss av Petras syster med familj. Under denna veckan så har vi sprungit mycket och bara njutit. Det har blivit mycket nya stigar och en hel del obanat. Vi bor ju i Älvdalen och Älvdalen har ju fantastiska miljöer att erbjuda och milvis med leder och stigar som erbjuder helt fantastisk löpning, cykling och vandring. Här är så mycket leder och stigar så att tom guiden som är uppväxt här i Älvdalen och som följt med på ett par turer denna veckan sprungit lite vilse. Därav att det blivit en hel del obanat, men det gör inget. Det är bra träning och det är alltid roligt med lite äventyr!

Älvdalen ligger ju också bara 45min ifrån Transtrandsfjällen (Sälenfjällen) vilket också är Sveriges sydligaste fjällområde. Här finns också hur mycket underbar löpning som helst att utforska och att springa i fjällen är ju nåt helt underbart som måste upplevas. I fjällen glömmer man snabbt bort att du helt enkelt springer, kilometrarna flyter snabbt förbi när man har fullt fokus på att se var man sätter fötterna så att man inte trillar på nån sten eller rot som sticker upp på leden. Och även om man har fullt fokus med att se var man sätter fötterna så är fjällen i Dalarna lättlöpta så att man har tiden att titta upp och få njuta av den magiska natur och omgivning som Sverige erbjuder.

När man startar på på Södra Kungsleden från Högfjällshotellet så är faktiskt dom två första kilometrarna handikappanpassade och asfalterade. Vilket är helt fantastiskt att detta finns, att verkligen alla har möjligheten att få komma ut på fjället. Här kan man också välja att springa bredvid asfaltsleden då det finns fina upptrampade singletracks precis bredvid. Därefter så är det ca 2km preparerad grusstig innan man kommer ut på dom riktigt fina fjällstigarna som erbjuder allt från riktigt teknisk löpning till helt underbar utförslöpning. Och Petras syster, hon njöt, fick mersmak och önskade att vi skulle ta en runda till på fjället denna veckan!

2018 hoppas vi på att ni följer med oss till fjället och springer och delar upplevelsen med oss! 

/Marcus
“It´s all about the smiles not the miles”