Gesunda Mountain Challenge

Igår så var det dag för Gesunda Mountain Challenge Snowshoe Race! Jag har ju testat att gå i snöskor innan men vi har aldrig sprungit med snöskor så det skulle bli spännande att se hur det skulle gå. Fuskprovade dock lite i fredagskväll när jag säkert sprang hela 40 -50 meter med snöskorna på. Gesunda Mountain Challenge arrangeras av killarna bakom Morakniv Triathlon och det finns även en sommarvariant av detta, då med endast löparskorna på fötterna och det är precis som det låter en utmaning på Gesunda berget. Det gäller att ta sig från värdshuset vid Gesunda backarna hela vägen upp till toppen och toppstugan.

Nu skulle iförsig snösko racet vara hela 7 KM långt och avslutas med dom 2.5 KM som det är via slalombacken upp till toppstugan. Men killarna fick i sista stund korta ner banan pga att det faktiskt var för mycket snö detta året! Så det kom som en lite överraskning precis innan start att istället för planerade 7 KM så blev det nu istället att direkt gå på den riktiga utmaningen och ta sig an berget och den 2.5 KM långa banan med sina 270 höjdmetrar.

Starten gick och det kändes helt ok att springa i snöskorna och mina HOKA Speedgoat 2 satt som en smäck i snöskorna. Jag tog det väldigt lugnt i starten då jag vet att det gäller att spara så mycket kraft och energi som det bara går i dessa motbackelöp. Löpning på dom korta flacka partierna av banan och sen rask gång i motlutet var min plan. En plan som jag höll hela vägen in i mål och som överraskande tog mig först över mållinjen :)!

Detta var ett riktigt fint arrangemang som jag verkligen kan rekommendera och det delades ut väldigt fina priser. Jag gick hem med både en startplats till Morakniv Triathlon, ett presentkort som jag kan nyttja på Gesunda berget och en bluetooth högtalare! Jag tycker verkligen inte om vatten men med en startplats till ett triathlon är det väl en bra anledning att försöka lära sig simma detta året :)!

/Marcus Sweden Runners

DSC_0455DSC_0500