Jenny vår cyklande löpcoach

Jenny är en av våra två nya ledare i Trelleborg som kommer att ta väl hand om våra medlemmar i Trelleborg. Jenny brinner för träning och framförallt löpning och cykling. Hon har tex genomfört 12st Vättern runt på cykel! Varmt välkommen till Sweden Runners Jenny!

Hej Jenny och välkommen till Sweden Runners! Jätteroligt att du vill bli en del av familjen och vara med från starten i Sweden Runners. Du kan väl berätta för våra medlemmar lite om dig själv? 

Tack, roligt att vara här! Jag är en glad kvinna, 34år gammal som gillar att röra mig utomhus och har även under många spelat klarinett i en musikkår och sjungit i olika körer. Min huvudsport har under många år varit cykling, jag har avverkat 12st varv runt Vättern på cykel. Min löpningskarriär började med, som för många andra att jag ville gå ner lite i vikt för några år sedan, numera löper jag helst som en del i en triathlon. Jag jobbar till vardags som lärare, just nu på mellanstadiet där jag trivs väldigt bra och även som deltidsbrandman och gruppträningsinstruktör.

Du utbildar i ditt yrke och och vad jag har förstått så har du hunnit med en hel del egna utbildningar?

Ja det stämmer, jag är utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa och har därutöver läst ledarutbildningar för Lesmills träningskoncept samt utbildat mig till Funktionell tränare och löpcoach via The Academy. Jag tycker om att både utbilda mig mer och uppdatera det jag redan har kunskap om och söker mig därför ofta till fler utbildningar inom bland annat träning och hälsa.

Vad gör dig glad?

Jag blir glad av att vara tillsammans med andra människor både i mina yrken men särskilt med min familj. Jag gillar även lugn och ro och att vara utomhus länge, särskilt under vackra dagar kan jag njuta av att ta min cykel och bege mig ut ensam i flera timmar!

Jag har frågat dom andra ledarna i Sweden Runners om pinsamma löparminnen, har du nåt roligt att dela med dig?

Det som jag minns som mest pinsamt i träningssammanhang hände när jagvar i yngre tonåren. Jag var på semester i Portugal med mina föräldrar, vid hotellet fanns en simbassäng. På den tiden simmade jag mycket och när man simtränar har man ofta baddräkt, men nu var det semester och jag hade bikini på mig för att få solbrännan snygg! Några snygga killar kom till bassängen och jag kände väl att jag ville imponera lite och dök i ifrån startpallen för att sedan simma, utan att tänka mig för. Mina badbyxor åkte såklart helt av i vattendraget, så jag höll mig under ytan, simma tillbaka efter badbyxorna, tog på mig dom under vattnet och sedan simmade jag snopet vidare. Killarna skrattade och gick därifrån!

Haha härligt! Vad var det som fick dig att kontakta Sweden Runners?

Anledningen till att jag kontaktade Sweden Runners var att jag gillar era idéer, att tänka stort och vilja mycket är egenskaper hos människor som attraherar mig!

Roligt att höra! Och till sist har du nåt tips att dela med dig som löpcoach?

Mitt bästa tips som löpcoach är att alltid njuta av den löpning som blir av! Att hitta känslan för dagen och låta den styra hur träningspasset genomförs, all rörelse är bra rörelse!

Stort tack Jenny för att du tog dig tid att svara på våra frågor och varmt välkommen till Sweden Runners!

 

Jenny kommer att vara ledare för våran grupp i Trelleborg som startar upp den onsdagen den 3/5 med upplägget Begin2Run. Efter nio veckor med Begin2Run upplägget kommer Jenny fortsätta att leda gruppen fast med upplägget Run2Gether.