Korsika

Sweden Runners befinner sig just nu på den franska ön Korsika för att arbeta som funktionärer under Ultra Corsica 2017. Ultra Corsica är ett Ultra lopp där man ska springa runt Korsika på 17 dagar. Totalt 1000km på 17 dagar! Det betyder att löparna springer alltså längre än ett marathon varje dag i 17 dagar.

Vi åkte till Korsika och Bastia en av Korsikas större städer och där Ultra Corsica startade 4-5 dagar innan loppet startade för att bekanta oss lite med ön och för lite tid till egen löpning och träning på ön. Vi valde att åka direkt till campingen där loppet skulle starta som visa sig ligga på en kustremsa/halvö och där var väldigt platt. Inte en enda höjdmeter att bestiga och väldigt långt ifrån bergen som vi längtat efter att få springa i. Men det spela ingen roll då vi var välförberedda med skor från båda Hoka One One och Salomon. Då Ultra Corsica är ett lopp som går längs med vägarna runt ön så visste vi att det enbart inte skulle bli trailrunning för våran del.

För Sweden Runners del och vår del är det oerhört intressant och roligt att komma ner hit och följa med Ultra Corsica. Dels möjligheten till att få lära känna dessa otroligt duktiga löpare som kommer överallt ifrån världen. Att få följa dom genom detta loppet och själv få ta del av all den erfarenhet och kunskap dessa personerna har inom ultralöpning. Samt för Sweden Runners del att få se hur man arrangerar och organiserar denna typen av race, Multidagars lopp.

Det finns väldigt mycket att skriva om detta och det kommer mer, nu är det dags för lite löpning och rekning av ön!

Hoka Clifton 3 fungerar även som strandsko!

/Marcus