Löpcoach Lena

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera våran blogg på sista tiden men det får vi se till att det bli bättring med. Det är även så att vi inte har presenterat alla våra ledare i Sweden Runners än. Så därför tänkte vi nu presentera Lena en av våra fantastiska ledare i Norrköping!  

 

Hej Lena, du har nu varit ledare i Sweden Runners i ca ett halvår, vilket vi är väldigt glada för. Det har ju tyvärr dröjt lite med den här presentationen men du kan väl berätta lite om dig själv för våra medlemmar och kommande medlemmar? 

Absolut! Jag är en glad, positiv, noggrann, framåt och lite crazy kvinna som sedan ungdomen haft idrott och hälsa som ett stort intresse. Bestämde när jag var 9 år att jag ville jobba med människor och hälsa. Har min arbetsbakgrund i vården där jag jobbade i 14 år innan jag bestämde mig att byta inriktning mot friskvård. Idag jobbar jag som PT, Massageterapeut, Löpcoach och Kostrådgivare på Fysiomax Rehab & Sjukgymnastik. Där vi självklart ger Sweden Runners medlemmar i Norrköping 20% på våra behandlingar :)!

”Jag älskar att möta och bemöta människor och att få dem att må så bra som möjligt.”

Vi har förstått att du sysslat med en hel del idrotter?

Ja i min ungdom sysslade jag med många idrotter men det blev att jag fastnade för friidrott ( 800m och höjdhopp) och fotboll. I fotbollen är jag även utbildad tränare på distriktsnivå och har tränat både pojk/flick & damlag i fotboll. Själv så spelade jag fotboll i 25 år innan jag lade av. Och när jag väl la av med fotboll så gick jag då över till boxning, styrketräning och löpning.

Väldigt aktiv :)! Hur kom du igång med löpningen?

Jag började springa som en del i återhämtning efter en kronisk sjukdom. Och då satte jag som mål att klara tjejmilen under början av min sjukdomsperiod. Det tog 3 år! Nu springer jag 3-5 pass i veckan för att det är ett bra och ett enkelt sätt att träna och träffa glada människor.

Och när vi ändå är inne på detta med löpningen så kan du väl dela med dig av något pinsamt löpar/träningsminne?

Wow..vet inte om jag borde..haha….Skulle springa statsloppet för 2 år sedan och tyckte att jag borde ladda bra dagen innan. Köpte 2 stora färska kanelbullar, snabba kolhydrater! Tänkte att mannen kunde få en, men det fick han inte :)!!! Tävlingsdagen kändes bra, jag var i form. Första 7 km gick super bra sen började magen vilja säga något.. Med 3 km kvar och magknip från helvetet sprang jag så snabbt jag kunde till målet för att i rasande fart hoppa över goodiebagen och rusa 500 m bort till närmaste bajamaja… Dock lite i senaste laget…om ni förstår vad jag menar! ALDRIG mer ladda med 2 kanelbullar…haha..

Haha fantastiskt, det är alltid lika roligt att ställa den frågan!! Jag tycker att vi avrundar med Lenas viktigaste tips till våra medlemmar?

Viktigast är att ha kul! Att man duger som man är, man behöver inte springa ”perfekt”. Skynda långsamt med att öka sträcka & fart så löpningen blir positiv utan skador 🙂

Tusen tack Lena och roligt att du ville svara på våra frågor! 

Lena är en av våra ledare i Norrköping. I Norrköping tränar Sweden Runners på tisdagar kl 18:00 med samling i Vrinnevi.