Löpcoachen Karin som tar sig förbi alla hinder

Karin är ny ledare i Sweden Runners och kommer att coacha och ta hand om våra medlemmar nere i Trelleborg. Karin är inte riktigt vem som helst, detta är en tjej som har kvalificerat sig både till EM och VM i OCR. Alltså EM och VM i hinderbanelöpning! Vi hälsar dig varmt välkommen till Sweden Runners och vi är verkligen glada och stolta över att du vill vara en del av oss. 

Hej Karin och varmt välkommen till Sweden Runners du kan väl berätta lite om dig själv?

Jag heter Karin och är 38 år och bor med min stora familj (make och 4 barn, 3 kaniner) strax utanför Trelleborg. Löpning och träning är min stora passion i livet, kanske just därför jag valt det som yrke. “Min sport” är OCR (Hinderbanelöpning) där man kombinerar löpning med olika slags hinder (inte helt olikt dem man har i det militära) jag tävlar i elitklassen och har kvalificerat mig till både EM och VM i denna sport.

Oj verkligen imponerande! Vad vi förstod så har du också gått och utbildat dig till både löpcoach och PT m.m?

Ja precis det stämmer. Jag är diplomerad löpcoach via Svensk Konditionsidrott samt licensierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinformatör vid The Academy. Och ja, jag är också certifierad mammamage tränare!

Våra medlemmar behöver iallafall inte tvivla på din kunskap! Berätta för oss, vad gör Karin glad?

Mina barn gör mig glad (för det mesta) och löpning såklart- fråga min man, utan löpning blir jag ett monster haha.

Har du något pinsamt löparminne du kan dela med dig av?

Pinsamt löparminne? Ja det har jag några stycken: 2009 sprang jag Midnattsloppet i Göteborg. Vi var hemma hos ett par vänner under kvällen och det blev lite stressigt när vi skulle till start. Hade såklart glömt att tömma blåsan innan vi gick från dem och tittade efter toaletter vid startområdet men där var kön enormt lång. Tänkte att det är bara 10 km, det går nog bra. Halvvägs in på loppet var det kris och jag tittar desperat efter en toalett eller i värsta fall en buske. Tyvärr finns inte så många buskar i centrala Göteborg och det var människor precis överallt. Tillslut fann jag en minimal buske och dök ner i den, satte mig ner och upptäckte att det satt 2 personer till i denna lilla buske. Obeskrivligt pinsamt för oss alla 3 tror jag men…Nöden har ju ingen lag!

Haha underbart!!! Berätta för oss varför du valt att bli ledare i Sweden Runners?

Jag hittade själv den riktiga löparglädjen via en löpgrupp för många år sedan och vill gärna förmedla detta härliga till andra. Det är väldigt roligt och peppande att springa i grupp och jag tror att alla kan lära sig något av varandra oavsett ålder, erfarenhet eller hur snabb man är.

En sista fråga, har du nåt tips att dela med dig till våra medlemmar?

Mitt bästa tips är att: Börja enkelt, låt det vara roligt först och främst. Är det roligt och lustfyllt kommer utvecklingen så småningom. Har du svårt att motivera dig själv? Gå med i en löpargrupp och berätta för din omgivning att du ska springa, då är det svårare att “backa ur” om soffan skulle kännas mer lockande.

Stort tack Karin för att du tog dig tid att svara på våra frågor och varmt välkommen till Sweden Runners!


Karin kommer att vara ledare för våran grupp i Trelleborg som startar upp den onsdagen den 3/5 med upplägget Begin2Run. Efter nio veckor med Begin2Run upplägget kommer Karin fortsätta att leda gruppen fast med upplägget Run2Gether.

/Marcus