Möt Joakim som har Söderåsen som lekplats

Joakim är ny ledare i Sweden Runners och kommer att leda och träna våra medlemmar i Kågeröd, Skåne. Joakim med Söderåsen utanför ytterdörren som både springer, cyklar mountainbike och tävlar i westernridning! Varmt välkommen till Sweden Runners Joakim!

Joakim och hans glada fru Lena

Hej Joakim och varmt välkommen till Sweden Runners! Berätta lite om dig själv?

Jag heter Joakim och jag är 48 år. Jag bor på en gård med min fru Lena. Vi har 2 westernhästar som vi tränar/ tävlar i westernridning med. Jag löptränar en hel del i vår vackra natur på Söderåsen men väljer min mountainbike ibland som alternativ träning.

Söderåsen utanför ytterdörren hade jag också velat ha!

Ja det finns mycket varierande terräng och en oändlig massa vägar och stigar att välja på. Alltså mycket roligt att välja på!

Vad gör dig glad Joakim?

Det som gör mig glad är att kunna motivera andra att komma igång och träna, att göra det tillsammans, se det som en upplevelse och att visa att det ger resultat. Jag har alltid haft ett stort intresse av att påverka andra mot en bättre livsstil, både när det gäller mat och träning.

Vårt första intryck av dig var att du är en väldigt positiv och glad person, så vi är jättenöjda att du hörde av dig till oss! Men varför valde du att kontakta Sweden Runners?

När jag läste om Sweden Runners upplägg att få igång svenska folket tyckte jag att det passar in på mitt sätt att försöka få igång människor och jag tycker att det ska bli superkul att få vara med på denna resan.

Något du vill dela med dig till våra medlemmar?

Vi kommer att ha roliga upplägg som alla kan vara med på. Vi har ju en underbar natur utanför vår ytterdörr här i Kågeröd. Vi kan samlas vid Finnstorps Dammarna,  göra ett pass och efter passet finns det möjlighet att grilla eller fika (om man vill). Något som vi gjort oss förtjänta av!

Ett sista tips:
Är man med i en löpgrupp är det lättare, då har man redan bestämt vilken dag man ska träna och det blir svårare att hoppa över träningen när man har kul tillsammans.

Man behöver inte springa snabbt! Man är ändå snabbare än de som bara sitter i soffan 🙂

Tack Joakim, du kommer verkligen sprida glädje till våra medlemmar!
Varmt välkommen till Sweden Runners!

 

Joakim kommer att vara ledare för våran grupp i Kågeröd som startar upp den tisdagen den 2/5 med upplägget Begin2Run. Efter nio veckor med Begin2Run upplägget kommer Joakim fortsätta att leda gruppen fast med upplägget Run2Gether.