Möt Johan som är ny ledare i Mörrum/Karlshamn

Det är väldigt roligt att vi nu presenterar flera nya löpargrupper och nya ledare i Sweden Runners. Imorgon (22/2) är det provträning för vår nya grupp i Mörrum/Karlshamn i Blekinge och vi är väldigt glada att kunna presentera Johan Nordenberg som ny ledare för Sweden Runners – Mörrum/Karlshamn. Varmt välkommen till familjen och Sweden Runners Johan!

Hej Johan hoppas allt är bra med dig?

Hej jo allt är bara fint och det ska bli väldigt roligt att komma igång imorgon med den första träningen här i Mörrum/Karlshamn.

Skönt att höra! Du ska precis som våra andra ledare få presentera dig lite.

Jag heter Johan Nordenberg och är 40 år gammal och jag jobbar som socialpedagog på ett specialistboende för vuxna autister. Jag är ju väldigt intresserad av löpning men utöver det så är det min familj och film som är mina stora intressen. Jag har en del erfarenhet gällande långdistanslöpning då jag inte är en explosiv löpare utan jag springer helst så långt som möjligt på en tillfredsställande tid. Mina mål som jag satsar mot är Ultravasan 90 och Ironman 70.3. samt att springa över 80km på BUS2018.

Ja du ska ju springa BUS, jätteroligt och Ultravasan 90 har jag själv sprungit ett par gånger vilket också är ett fantastiskt lopp. Så då vi ses väl på startlinjen på Ultravasan och på BUS så kommer jag att heja fram dig.

Hehe ja det låter bra det, ser fram emot dessa loppen jättemycket!

Har du något utöver löpningen Johan som gör dig extra glad?

Det som gör mig glad är min familj, träning och mina vänner. Jag tränar 6 dagar i veckan och då blir det 3 dagar löpning och 3 dagar styrketräning. Dock finns det fler saker i livet som gör mig glad men det ovanstående är nog det som gör mig gladast.

Den obligatoriska frågan är ju om du kan dela med dig av nåt pinsamt löparminne?

Ett av mina pinsammaste löparminnen är nog när jag sprang intervaller på löpbandet och hade en så pass hög hastighet att när jag skulle på den sista repetitionen så orkade inte benen bära mig så jag föll som en fura o åkte rätt in i väggen!

Haha ursäkta men det hade varit jätteroligt att se! Men ja vi går vidare och jag undrar vad det var som gjorde att du kontakta oss i Sweden Runners?

Jag kontaktade Sweden Runners för att det verkade som om att gemenskap var det som gick i första hand och det passar mig alldeles utmärkt!

Helt rätt! Och avslutningsvis, har du nåt bra löptips till våra medlemmar?

Mitt tips blir att jämför dig aldrig mot någon annan utan jämför dig alltid bara med dig själv. På det sättet slapp jag bli mer skadad i vaden än vad jag blev en gång i tiden bara för att prestera bättre än andra!

Bra sagt Johan och stort tack för denna intervjun och varmt välkommen till Sweden Runners!

 

Johan Nordenberg är ny ledare för Sweden Runners – Mörrum/Karlshamn i Blekinge. Imorgon den 22/2 är det dags för ett provträningspass för Mörrum/Karlshamn och det kommer att erbjudas ett par provträningar till under mars månad. Riktigt uppstart för gruppen i Mörrum/Karlshamn är torsdagen den 5/4. Läs mer om detta på här