Möt Malin vår löpande handbollstränare!

Malin är en av våra 4st nya ledare i Sweden Runners från Norrköping. Vi är väldigt tacksamma att Malin vill bli en del av Sweden Runners och det ska bli väldigt roligt att få jobba och träna/springa tillsammans med dig. Malin startade med löpning efter att ha avslutat sin handbollskarriär på elitnivå och har idag väldigt stor erfarenhet av att leda och coacha löpgrupper! 

Hej Malin och varmt välkommen till Sweden Runners, du kan väl berätta lite kort om dig själv?

Hej! Jag är 45 år, gift med Martin och vi har två döttrar och en son. Jag har precis börjat ett nytt arbete på en statlig myndighet. Tidigare var jag underhållschef i en limfabrik och även tidigare arbeten har varit inom industrin, så i mitt nya jobb är jag ute på, för mig, okänd mark. Jag gillar att anta nya utmaningar och testa på nya saker. Min löpbakgrund är att jag började springa efter min handbollskarriär och när barnen var födda. Då mina knän är lite slitna efter ett antal korsbandsoperationer, så är mitt motto: Spring för att du kan! Jag har utmanat mig med bl.a. en Svensk klassiker, Stockholm maraton, en halv Ironman.

Imponerande lista av lopp! Vilket har varit det roligaste och mest minnesvärda?

Året då jag och min kompis körde klassikern var fantastiskt roligt, även om jag fick slita. T.ex. så kraschade min ena höftböjare efter 3 mil på Vasaloppet och jag fick kriga 6 mil med nästan bara stakning. Man är väldigt nöjd då, när man till slut efter 11 timmar tar sig i mål.

En enorm prestation, behövs mycket pannben i det läget! Dela väldigt gärna med dig av något pinsamt löpar/träningsminne?

Det var ju inte så roligt när jag, helt utmattad sprungit på min rekordtid 1.51 på Göteborgsvarvet, och direkt efter mållinjen lämnar en gul pöl runt fötterna. Fast man har ju hört andra värre historier…

Haha ok, vi lämnar det! Vad var det som gjorde att du ville bli ledare i Sweden Runners?

Jag gillar att träffa människor som, likt mig själv, älskar att träna och att kämpa tillsammans i grupp ger en extra kick. Sweden Runners målsättning med löpargrupperna gillar jag!

Förresten din handbollskarriär, det låter också spännande. Kanske att du kan berätta nåt mer om det?

Jag var med i laget när Norrköping i slutet av 90-talet togs sig upp i elitserien. Tyvärr blev det bara ett år i högsta serien, men det var en bra erfarenhet av vad som krävs i träningsväg för att hålla sig på den nivån. Därefter har jag varit ordförande i handbollsklubben och jag tränade även damlaget. I dagsläget tränar jag två flicklag där mina döttrar finns med. Handboll och löpning är det bästa som finns!

Och till sist har du nåt tips som löpcoach som du vill dela med dig till våra medlemmar?

Att utgå från sig själv och aldrig snegla på andra. Försöka förbättra sig i små steg och vara nöjd med alla framsteg.

Stort tack Malin för att du delar med dig och tog dig tid att svara på våra frågor och varmt välkommen till Sweden Runners!

 

Malin kommer att vara ledare för våran grupp i Norrköping som just nu kör upplägget Run2Gether. I Norrköping tränar vi på tisdagar och samlas kl 18:00 vid tavlan vid Tjalvegården.