Södra Kungsleden

Med start på söndag så kommer jag och Petra ge oss ut på en 185km lång löpning mellan Grövelsjön och Högfjällshotellet i Sälen. Vi har planerat att avsluta denna löpningen på onsdag kväll i Sälen och det betyder att vi måste ta oss i genomsnitt 46km om dagen. Vi vet inte om vi klarar detta då vi inte har testat att springa dessa distanser flera dagar i sträck. Men det är vårt mål och vi har under dagen placerat ut matdepåer på tre olika ställen på fjället. Vi är oerhört beroende av denna maten så i stort sett så måste vi ta oss till dessa depåer för att kunna klara av denna löpningen.

Just södra kungsleden är en led vi har stora planer med för Sweden Runners. Så detta äventyr eller denna löpning gör vi för att kunna reka området, leden, stugor längs leden m.m. Vi har lite olika ideér med detta och kommer att presentera detta framöver. Och självklart ska Sweden Runners erbjuda något som passar alla från nybörjarn till ultralöparn.

Idag lördag tar vi bussen till Grövelsjöns fjällstation för att tälta en natt så att vi kan komma iväg tidigt imorgon bitti på första etappen som går till Drevdagen. Ni kommer att kunna följa oss via Sweden Runners Facebook och Instagram samt via våra privata konton petra_swedenrunners och marcus_swedenrunners på Instagram. Vi kommer att försöka uppdatera alla dagar dock så kan det bli svårt när vi passerar Fulufjället under måndag och tisdag då täckningen där är dålig.

Vi ser väldigt mycket fram emot denna löpningen och det ska bli väldigt roligt och se vad vi får ut av detta och vad vi kommer att kunna erbjuda er framöver. För självklart ska vi ut på fjället och springa tillsammans!

/Petra och Marcus