Sweden Runners ledare Therese i Bollnäs delar med sig av 2019

Hallohallå!

Vilket år det varit! Året har sannerligen gått i löpar- och tränings anda.
Året startade med kanske det slaskigaste loppet i världshistorien i Sollentuna! Humöret tvärdök och Katten (Håkan, kommer hädanefter att omnämnas som Katten.) fick sig en blick han sent skulle glömma när han snällt föreslog en snickers.
Lite visste vi då att humörssvängningen inte bara berodde på lågt blodsocker. För där inne i löparkroppen växte ett nytt liv, en liten BebisIngrid. Som senare även blev UltraIngrid i samband med Älvdalen Backyard Ultra. Där jag avslutade mitt tävlingsår 2019 med en till ultradistans.

Men innan detta så föddes även något mer….Sweden Runners kom till Bollnäs. En dröm som tog form! Att få dela sin löparglädje med andra! Så fantastiskt underbart att få bli en del av SwR flocken. Vilken gemenskap det är!

Allt detta blev till ur ett samtal mellan mig och Katten efter en äventyrslöpning i hans domäner ute i Lenninge. Jag minns det så väl.
Det var den 2a januari 2019. Vädret var ljuvligt! Luften var krispig och det låg ett tunt lager med snö på marken. Det känndes nästan som att vi flög fritt i skogen!
Efteråt stod vi och beundrade utsikten ner mot älven från en utav ladorna på deras mark, när jag uttryckte min önskan om något nytt, nya utmaningar och upplevelser! Han lyssnade som vanligt tålmodigt.

Några dagar senare kom tipset: Sweden Runners sökte nya ledare. Där hade vi det! Deras tankar om löpning stämde definitivt ihop med mina tankar och värderingar. Så jag chansade och skickade ett mail.

“Hejsan!
Jag hoppas jag kan vara den ni söker som en utav era nya ledare 2019.
Jag heter Therese Lauber och jag bor tillsammans med min familj ca 12km utanför Bollnäs som ligger i södra Hälsingland. Mina första löpsteg tog jag i Juli 2016, innan dess levde jag efter mottot “springer gör man när man är rädd”….osv osv.

Och jag fick svar!!! Hallelåååjaaa! De var intresserade! Men my oh my! Jag trodde inte det var sant!

En kväll några veckor senare, när jag höll på med mina 100 meter fram och tillbaka utanför huset, hade jag och Marcus ett utav de första samtalen som skulle leda till vårt möte i Mars.
Då stod det klart! Sweden Runners skulle starta upp i Bollnäs! Jag och Katten sida vid sida!
Den 23/4 stog vi där nervösa och förväntansfulla! Hur många skulle komma? Skulle det komma ngn alls? Jag vet jag tänkte kommer det 3st så blir jag jätteglad! Och vilken uppstart det blev! Solen sken, det var 20°grader varmt och alla strålade! Så himla grymt!
Nu var vi igång!
Och vet ni, det kom fler än 3. 😉

Jag tänker att gör man något direkt från hjärtat då måste det bli bra!
Vissa pratar om konkurans på orten men jag ser det hellre som att det finns en massor olika valmöjligheter. För i slutändan så vill vi ändå samma sak; att folk ska få upptäcka hur fantastisk löpning och träning faktiskt är.

Jag och Håkan vill skapa en miljö i gruppen där gruppmedlemmarna känner sig trygga och motiverade till att bidra med både idéer och den där lilla extra ansträngningen som krävs för framgång!

Sedan vi startade upp den 23 april har vi hunnit genomföra 30 st träningspass samt extrapassen ”äventyrslöpning” och ”upplevelselöpning”.
Alltså Wow!
Tack för all kämparglöd, löplust, svett och träningsverk!

Vilka fantastiska människor jag haft glädjen att möta och lära känna! Både i och utanför löpningen.

Tack till alla er som alltid backar upp mig i mina upptåg och knasiga idéer! Det betyder allt!

För mig blev 2019 års bästa lopp Marathon des Ingrid.
5 timmar tog det och bjöd på rejäla höjdmetrar i decibelskalan. Utan skoskav och blåsor.

Gott nytt år!
Hoppas vi ses 2020!
Kram Therese-ledare i Sweden Runners Bollnäs.

 

Tusen Tack Therese för att du delar med dig och vi är super glada att ha dig  som ledare hos oss i Sweden Runners. Du sprider massor av glädje och positivitet omkring dig! Kram Sweden Runners