Andreas med skägget

Andreas är en av fyra st nya ledare i Norrköping för Sweden Runners. Andreas är just nu när detta skrivs ute på tredje etappen av Göta Kanal Run som bara är ett av delmålen denna helg. Lite längre ner kan ni läsa mer om hans galna men inspirerande helg! Vi hälsar dig varmt välkommen till Sweden Runners Andreas! 

Hej Andreas vi kör klassikern direkt, berätta lite om dig själv?
Hej! Andreas Sand, 43år, jag har 2 tonårsgrabbar tillsammans med min älskade fru Victoria. Dagtid driver jag ett företag som renoverar växellådor till tung industri.
Jag tror jag började träna på allvar runt 38 då jag fick första känningen av 40årskrisen. Sedan har det aldrig släppt! Jag är inbiten hinderbanelöpare och har sprungit både militärt och civilt. tränar ofta och hela kroppen i syfte att bli bättre i OCR.
Jag är gruppinstruktör, leder TAUFF pass, håller Bootcamp och andra former av träning i grupp. Jag är också licensierad Obstacle Course Trainer och licensierad löpcoach.

TAUFF?
TAUFF är ett träningssystem som bygger på blandade övningar från MMA, boxning, brottning, kampsport och funktionell träning med kroppsvikt som belastning. Övningarna utförs gärna tillsammans i par vilket gör det hela både roligt och utmanande.

Vad roligt, säkert många övningar från TAUFF som vi kan lyfta in i Sweden Runners. Du springer denna helg Göta Kanal Run och även ett OCR lopp!?? För er som inte vet så är då Göta Kanal Run ett arrangemang där man springer 5 marathon på 5 dagar!
GKR2017: Jag har tränat alldeles för lite…. Även om det inte är en tidstävling så känner jag att kroppen kommer att ta stryk.
Jag har ju även lyckats få till det så jag hinner med ett OCR lopp i Borlänge just denna helg när GKR2017 går. Så det blir 160km GKR och 8km ToughRace original för mig.

 Haha riktigt imponerande och en riktigt fräck utmaning. Vi önskar dig stort lycka till och tar gärna del av en race rapport senare! Nu vill vi höra om ditt pinsamma löpar eller träningsminne?
Jag var i England och sprang ett av världens största OCR lopp 2015. Boendet på campen var i tält och det var minimalt med dusch och tvätt möjligheter. För att inte tala om hur tävlingskläderna såg ut och luktade efter 32km bland vattenpölar, gyttjehål, hästhagar och komockor.
På flygplatsen på väg hem så blev jag stoppad för slumpvis kontroll. Säkerhetsvakten bad att få gå igenom min väska.
Hon började packa ur allt och naturligtvis ville hon även se vad som var packat hårt i dubbla plastpåsar. Jag försökte naturligtvis förklara vad det var som var nästintill hermetiskt tillslutet. När hon öppnade påsarna släppte hon det och backade 2 meter med handen för näsan. Sen fick jag jättegärna packa ihop påsarna själv…. Urk!

Haha samma doft som när man glömde gympapåsen i sitt skåp på låg och mellanstadie! Vad var det som gjorde att du valde att kontakta Sweden Runners?
I min roll som instruktör, framförallt vid hinderbaneträning, så har jag sett många personer flytta gränser och få nya aha upplevelser. Utvecklingsmässigt men framförallt psykologiskt. Den glädje och inspiration som lyser upp deras ansikten är det en instruktör eller coach vill ha som belöning. Jag älskar att inspirera och pusha andra till nya nivåer, utan krav och med massor av glädje.

Verkligen roligt att läsa och det som du säger är ju precis vad Sweden Runners vill förmedla, en massa glädje SmilesNotMiles helt enkelt! Kan vi få ett sista Tips från Coachen?
För att citera en legendar; Rune Larsson:
“Det ska va roligt att springa. Är det inte det kan du lika gärna skita i det…”
Strunta i andras resultat och inlägg på FB. Glöm pulsklockan och hörlurarna hemma. Ut och Spring en vacker sommarkväll. Andas, lukta och titta! Oslagbart!

Stort tack Andreas för att du tog dig tid att besvara våra frågor och varmt välkommen till Sweden Runners. Stort lycka till denna helg!

 

Andreas är ledare för våran löpargrupp i Norrköping som har träning på tisdagar kl 18:00 med samling i Vrinnevi. Just nu körs upplägget Run2Gether i Norrköping men under augusti månad så kommer det även att startas upp en löpargrupp för nybörjare som vi kallar Begin2Run.