Team Sweden – Leonora Johnson

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång tar vi ett snack med Leonora Johnson!

Leonora Johnson 24 år gammal är den yngsta deltagaren i detta Svenska Backyard Ultra landslag. Ändå är hon en av dom mest meriterade Backyard Ultra löparna i Sverige och har presterat flera fin fina resultat där vinsten i Svenska cupen i Backyard Ultra sticker ut llite extra!

Hej Leonora! Berätta gärna lite om dig själv?
Jag är en 24-årig Karlskoging, bosatt ute på landet i grannkommunen Degerfors. Jag jobbar som underläkare. Det är ett väldigt roligt jobb men eftersom man jobbar inomhus spenderar jag mycket av min lediga tid i naturen. Om jag inte springer så paddlar, cyklar, skidar eller vandrar jag, oftast tillsammans med familj eller vänner.

Din bästa löparprestation enligt dig själv? 
Det är nog vinsten i Svenska cupen i Backyard Ultra förra året, där det gällde att prestera på alla deltävlingar under hela året.

Bästa löparminne?
Det finns så många! Men det bästa är nog Säfsen Vinterbackyard 2019 då jag var jätteförkyld och hade bestämt mig för att springa max två varv, men träffade min nuvarande sambo och istället sprang tillsammans med honom hela dagen och halva natten. 

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
Jag har formtoppat fysiskt med extra långpass och lågpulsträning, för att öva på att hålla igång i långsamt tempo under lång tid. Den mentala laddningen har främst bestått i att tänka igenom energi, packning och allt praktiskt kring loppet så att man är väl förberedd.

Vad äter du dagen innan loppet?
En stor portion pasta med gräddig sås, så att man är ordentligt kolhydratladdad!

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
Har alltid med något hembakat, till exempel kladdkaka, bars eller kanelbullar. Det är både roligt att baka inför loppet och extra gott att mumsa på 😁

Tack så hemskt mycket Leonora, vi önskar dig ett stort lycka till den 17 oktober!

Den 17 oktober kl 14:00 startar loppet och ni kommer att kunna följa hela loppet via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Leonora Johnson följer ni på hennes Facebook och Instagram @leonora_jooo