Löparkalaset

Så för ett par veckor sen fick vi äntligen presenterat Löparkalaset för er! Löparkalaset har vi i år 2018 förlagt till vår hemmaplan Söderslätt och årets lopp kommer att starta och avslutas i Trelleborg. Som sagt vår hemmaplan som vi känner till väldigt väl :).

Löparkalaset kommer att arrangeras under Kristi himmelsfärds helgen (10/5 – 12/5 torsdag – lördag) med sin röda dag och klämdag och förhoppningsvis så har många möjlighet att vara med på ett av loppen eller flera av loppen under dessa dagar. Vi hoppas verkligen på ett riktigt löparkalas för hela familjen!

För det är ju tanken att hela familjen ska kunna vara med denna helgen och att det ska finnas ett lopp för alla. Hela Löparkalaset startar med ett barnlopp Kids Run 1Km med två klasser 5 – 10 år och 11 – 15 år där alla barn får medalj och korsa mållinjen som vinnare och därefter så är det dags för 1KM Citysprint. Både barnloppet och sprinten går mitt inne i centrala Trelleborg på gågatan och det kommer att erbjudas en rolig bana och vi hoppas verkligen att folk nappar på 1KM Citysprinten då vi tror att det kommer bli riktigt roligt både för publik och deltagare. Och vi vet att dom flesta av er tycker om att springa lite eller mycket längre, men kom igen testa nåt nytt och hjälp oss till att göra detta till ett återkommande arrangemang och en riktig publikfest 🙂

Fredag kväll den 11/5 kl 18:00 startar Run For Fun 5KM och 10KM. Loppen startar samtidigt och kommer att gå på nya fina stigar i Albäcksskogen. Väljer man att springa 10KM så springer man två varv på banan och får njuta lite mer och längre av naturen. Och väljer man 5KM så kanske man har tagit med picknick och sätter sig i gräset tillsammans med familj och vänner och hejar in deltagarna på 10KM. Det finns även en lagklass på 5KM där man kan ställa upp med ett 4-manna lag. Tidtagning erbjuds och liveresultat kommer ni att hitta på www.jogg.se. Kommer bli en riktigt härlig vårkväll!

Lördagen den 12/5 har vi förflyttat Löparkalaset till Östervångsstadion och dess 400 meters banor och vi kommer att erbjuda tre klasser denna dag. Man kan välja att delta på 3-Timmars, 6-Timmars eller ställ upp som ett 3-manna lag på Stafett 6-Timmars. En härlig utmaning att ta sig an oavsett vilken klass ni väljer och känner ni att 3 eller 6 Timmar är för lång tid att springa/lunka/jogga/gå så titta på stafett klassen. Där är man ett lag på 3 personer och det kan vara ett mixat lag. Endast en löpare i laget får vara på banan åt gången så ni lägger upp helt och hållet själv som lag vem som är ute flest varv på banan eller hur länge varje deltagare ska vara banan åt gången, det är upp till laget och vi tror att det kommer bli riktigt roligt!

Mer info hittar ni på denna sida https://swedenrunners.se/loparkalaset/
Anmälan: https://swedenrunners.se/loparkalaset/anmalan/

Hoppas vi ses på Löparkalaset!
/Marcus

 

Löparkalaset

LÖPARKALASET 2020 – INSTÄLLT

SENASTE OM LÖPARKALASET

För att ta del om all den senaste infon gällande det inställda Löparkalaset scrolla neråt. Nya uppdateringar landar överst.

2020-04-06:

Via nedan länkar hittar ni resultat för respektive klass ifrån årets virtuella Löparkalaset. Då Löparkalaset arrangerades virtuellt och inte är en officiell tävling så har vi valt att inte ta med placeringar utan resultaten är sorterade i bokstavsordning (Namn A-Ö)

Resultat 1-timmes
Resultat 3-timmars
Resultat 6-timmars

2020-04-04:

Inställt Löparkalas blev till ett virtuellt Löparkalas. Och ett kalas blev det verkligen när runt 110 löpare runtom i landet och i vårt grannland Norge var med och spred löparglädje denna dag 😀!!! Bilderna är bara ett axplock av alla dom bilder ni delat idag. Ni har delat så fantastiskt mycket och som arrangör har det verkligen känts som att man varit med er på plats, det betyder så oerhört mycket för oss 🙏 så vi vill rikta ett stort stort tack till er alla och gratulera er för alla magiska prestationer ni stått för idag 👏😍!!!

/ Petra & Marcus

2020-04-01:

Via denna länk tar ni del av helgens virtuella Löparkalaset:
https://swedenrunners.se/loparkalaset-virtual-run/

Datum fastställt för Löparkalaset 2021: Vi har idag satt ett datum för Löparkalaset 2021. Vi kommer fortsatt att köra på dom 4 st klasserna som tidigare 1H, 3H, 6H och 6H -stafett. Möjligtvis att vi utvecklar Löparkalaset med nåt nytt roligt eller någon extraklass. Löparkalaset 2021 kommer gå av stapeln under vecka 14 lördagen 10 april.

2020-03-30:

Vi hoppas att ni alla anmälda till Löparkalaset 2020 har tagit del av informationen vi fick skicka ut i fredags den 27/3 angående att Löparkalaset tyvärr får ställas in. Det är med stor sorg som vi måste göra detta men vi blickar framåt och försöker göra det bästa utav situationen vi befinner oss i.

VAD HÄNDER NU?

Vårt första mål nu är att kunna erbjuda ett virtuellt Löparkalaset för er som är anmälda till Löparkalaset 2020. Eftersom att vi vet om att många av er lagt ner massa träningstimmar och förberett er inför denna helgen som kommer så är planen att vi ska erbjuda detta virtuella Löparkalaset nu på lördag den 4/4. Tanken är att vi kör på och försöker göra det så likt som möjligt det “riktiga” Löparkalaset med 4 st klasser och samma starttid som planerat, kl 10:00.

Imorgon tisdag 31/3 så släpper RaceOne en tjänst för virtuella lopp och det är denna vi tänkt anvvända oss av. Självklart så är detta kostnadsfritt och så fort vi har mer info ifrån RaceOne och om hur allt funkar så skickar vi ut detta till er. Vi kommer också uppdatera hemsida och i Facebook evenemanget gälllande detta.

Vi hoppas självklart på att så många som möjligt av er vill vara med på detta virtuella Löparkalaset och att ni vill vara med och skapa en härlig rolig dag med massa löparglädje!

För att skapa lite mer gemenskap och roligheter omkring detta så har vi lite ideér för detta. Vi spaltar också ner vad ni tex kan börja förbereda redan nu.

 • Ladda hem RaceOne appen. Finns både till Iphone och Android
 • Kolla upp ditt startnummer via denna LÄNK
 • Skriv ut din egna nummerlapp via denna LÄNK
  (Fyll i ditt namn och ditt startnummer)
 • Gå med i Facebookgruppen Sweden Runners virtuella Löparkalas HÄR
 • Skriv gärna en kort berättelse om er själv i FB-gruppen. Vem är du, hur lägger du upp lördagens lopp, springer du med några vänner, var nånstans i Sverige springer ni m.m.
 • Ladda upp foton och uppdatera oss under lördagen.
 • Använd hashtaggen #löparkalaset och #swedenrunners både på Facebook och Instagram så vi inte missar något.
 • SPRID LÖPARGLÄDJE

I och med att Löparkalaset nu blir virtuellt så kommer vi inte att kora någon 1:a, 2:a eller 3:a utan samtliga deltagare i det virtuella Löparkalaset är vinnare i våra ögon. Och därför så kommer samtliga deltagare som genomför loppet på lördag att vara med i utlottning av fina priser. Exempelvis 4 st par skor ifrån Hoka One OneGoodr solglasögonThe Skin Agent skavsalvaSweden Runners produkter m.m.

Samtliga deltagare som genomför det virtuella Löparkalaset får hemskickat medalj och Löparkalaset t-shirt!

Hur ni anmäler er och hur ni ska använda er av RaceOne-appen kommer vi att skicka ut till er så fort vi bara kan som vi skrev ovan. Förhoppningsvis får vi all info redan imorgon tisdag 31/3.

ETT VIKTIGT VAL

Tyvärr så är vi väldigt många arrangörer nu som står inför väldigt svåra och viktiga val. Vi har alla olika förutsättningar och för vissa kommer denna Corona kris som ett hårdare slag än för den andre. Att ställa in ett lopp som man planerat, arbetat med och lagt ner åtskilliga timmar på är inget roligt och det är inte roligt för er löpare som sett fram emot detta precis som vi. Det är en väldigt tom känsla just nu, säkerligen både för er och oss. Och den ovissheten vi har med att ställa in ett lopp och vad det leder till känns väldigt skrämmande.

Vi har beslutat oss för att inte flytta fram Löparkalaset. Varför?

Då många arrangörer idag får ställa in sina lopp och fler och fler flyttar fram sina lopp till senare i år så har detta en MYCKET stor påverkan på de arrangörer som sedan tidigare har inplanerade arrangemang som inte är utsålda och ju fler arrangörer som flyttar sina lopp ju mer skada gör det för de arrangörer som kämpar med att sälja ut sina sommar/höst lopp.

VI VET hur mycket jobb det ligger bakom ett evenemang och vi vill inte vara orsaken till att andra arrangörer blir lidande, i dessa tider om något ska vi alla stötta varandra på bästa sätt och inte bara se om sitt eget.

Vi lider med alla er deltagare, vi lider med andra arrangörer i samma sits som oss och vi kämpar på själv.

Gör ditt val

Vi hoppas att ni alla kan hitta ett alternativ nedan som ni är nöjda med och som bidrar till Löparkalasets överlevnad.

 1. Skänk din startplats till Löparkalaset och på så vis så bidrar du till Sweden Runners och Löparkalasets överlevnad.
 2. Skänk din startplats till Löparkalaset och på så vis så bidrar du till Sweden Runners och Löparkalasets överlevnad samtidigt som du sprider löparglädje genom att delta på det virtuella Löparkalaset. Du springer någon av Löparkalasets olika klasser var som helst i Sverige lördagen den 4/4 mellan kl 10 – 16.
 3. Skänk din startplats + Virtuellt Löparkalaset + 1 st gratis Sweden Runners medlemskap (värde 449kr) (Gäller icke medlemmar i SR)
 4. Skänk din startplats + 1 st gratis Sweden Runners medlemskap (värde 449kr) (Gäller icke medlemmar i SR)
 5. Önskar att delta på Löparkalaset 2021 till ett rabatterat pris med 50%.
 6. Önskar en 50% rabattkod till Sweden Runners lopp UKA PAIN

Eftersom att det virtuella Löparkalaset är redan nu på lördag 4 april är det viktigt att ni gör ert val senast torsdag 2 april. 

Du som inte gör ett aktivt val skänker automatiskt din startavgift. Anmälningsavgifter återbetalas ej, läs mer i våra villkor.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA ERT VAL


 

Via dessa länkar hittar ni senaste informationen gällande Löparkalaset

2020-03-13: http://gantrack.com/t/pm/2895970936214/

2020-03-18: http://gantrack.com/t/pm/2912710120116/

2020-03-27: http://gantrack.com/t/pm/2980300188754/

2020-03-30: http://gantrack.com/t/pm/2983129076288/

Sweden Runners löparkalaset

Sweden Runners löparkalaset

Startlista Löparkalaset Sweden Runners

Sweden Runners Löparkalaset