fbpx

Löparkalaset

Så för ett par veckor sen fick vi äntligen presenterat Löparkalaset för er! Löparkalaset har vi i år 2018 förlagt till vår hemmaplan Söderslätt och årets lopp kommer att starta och avslutas i Trelleborg. Som sagt vår hemmaplan som vi känner till väldigt väl :).

Löparkalaset kommer att arrangeras under Kristi himmelsfärds helgen (10/5 – 12/5 torsdag – lördag) med sin röda dag och klämdag och förhoppningsvis så har många möjlighet att vara med på ett av loppen eller flera av loppen under dessa dagar. Vi hoppas verkligen på ett riktigt löparkalas för hela familjen!

För det är ju tanken att hela familjen ska kunna vara med denna helgen och att det ska finnas ett lopp för alla. Hela Löparkalaset startar med ett barnlopp Kids Run 1Km med två klasser 5 – 10 år och 11 – 15 år där alla barn får medalj och korsa mållinjen som vinnare och därefter så är det dags för 1KM Citysprint. Både barnloppet och sprinten går mitt inne i centrala Trelleborg på gågatan och det kommer att erbjudas en rolig bana och vi hoppas verkligen att folk nappar på 1KM Citysprinten då vi tror att det kommer bli riktigt roligt både för publik och deltagare. Och vi vet att dom flesta av er tycker om att springa lite eller mycket längre, men kom igen testa nåt nytt och hjälp oss till att göra detta till ett återkommande arrangemang och en riktig publikfest 🙂

Fredag kväll den 11/5 kl 18:00 startar Run For Fun 5KM och 10KM. Loppen startar samtidigt och kommer att gå på nya fina stigar i Albäcksskogen. Väljer man att springa 10KM så springer man två varv på banan och får njuta lite mer och längre av naturen. Och väljer man 5KM så kanske man har tagit med picknick och sätter sig i gräset tillsammans med familj och vänner och hejar in deltagarna på 10KM. Det finns även en lagklass på 5KM där man kan ställa upp med ett 4-manna lag. Tidtagning erbjuds och liveresultat kommer ni att hitta på www.jogg.se. Kommer bli en riktigt härlig vårkväll!

Lördagen den 12/5 har vi förflyttat Löparkalaset till Östervångsstadion och dess 400 meters banor och vi kommer att erbjuda tre klasser denna dag. Man kan välja att delta på 3-Timmars, 6-Timmars eller ställ upp som ett 3-manna lag på Stafett 6-Timmars. En härlig utmaning att ta sig an oavsett vilken klass ni väljer och känner ni att 3 eller 6 Timmar är för lång tid att springa/lunka/jogga/gå så titta på stafett klassen. Där är man ett lag på 3 personer och det kan vara ett mixat lag. Endast en löpare i laget får vara på banan åt gången så ni lägger upp helt och hållet själv som lag vem som är ute flest varv på banan eller hur länge varje deltagare ska vara banan åt gången, det är upp till laget och vi tror att det kommer bli riktigt roligt!

Mer info hittar ni på denna sida https://swedenrunners.se/loparkalaset/
Anmälan: https://swedenrunners.se/loparkalaset/anmalan/

Hoppas vi ses på Löparkalaset!
/Marcus