Henrik vann South Coast Backyard Ultra!

Sweden Runners Backyard Ultra

I helgen så arrangerade vi South Coast Backyard Ultra, ett virtuellt Backyard Ultra med hela 238 st anmälda. Henrik Bengtsson från Falkenberg var den som visa sig vara uthålligast och sprang hela 30 st varv vilket blir hela 200 km! Efter att Henrik fått vila några timmar sen målgång så passade vi på att göra en kort intervju med Henrik.

Hej Henrik, stort stort grattis till vinsten! Hur känns det nu drygt 20 timmar efter målgång?
– 
Hej hej, tusen tack. Jo jag är väldigt stel i benen!! Men i övrigt så mår jag rätt bra efter omständigheterna.

Helt förståeligt med stela ben efter 30 varv! Med tanke på att du sprang hela 30 varv har du nån tidigare erfarenhet av just Backyard Ultra?
Jag har sprungit en Backyard Ultra tidigare och det var Rynneby Backyard Ultra i Blekinge. Då blev det 19 varv, jag vann då också så fick inte fortsätta längre än så.

Hur såg planen ut inför detta loppet?
Eftersom att jag sprang 19 varv förra gången och då kände att jag hade krafter kvar så ville jag gärna springa betydligt längre denna gång. Minst 24 timmar men gärna längre än så. Min plan var att lägga varven på precis över 50 min och försöka ligga där hela loppet.

Hur gick dina tankar under loppet men framförallt mot slutet när det bara var du och Mikael Gottberg kvar i loppet?
– Jag försökte att inte tänka så mycket på konkurrenterna under loppet utan bara att sköta mitt. Löpsteget kändes väldigt lätt hela tiden så det var mest att bara köra på. Jag försökte att ha inställningen att vara glad och positiv och tänkte att jag inte fick bryta bara för att huvudet tycker att jag borde vara trött. Eftersom banan gick relativt centralt i Falkenberg så var det många som kom ut och hejade på längs banan. Detta samt att jag hade ett fantastiskt bra serviceteam som pushade mig i depån gjorde att det var lätt att hålla igång.

Tusen tack för denna intervju Henrik. Vi hoppas på att få se mer av dig på våra Backyard Ultra framöver!