Malin Barrulf – Distansrekord vore kul!

Malin Barrulf Sweden Runners Backyard Ultra

Efter helgens virtuella Sweden Runners Backyard Ultra så har vi tagit oss ett snack med Malin Barrulf från Mora. Malin gick in i denna tävling med inställningen att det vore roligt “att slå nytt distansrekord”. Det hela slutade med att Malin slutade “2:a” och slog sitt tidigare distansrekord med hela 10,7 mil!!! 

Hej Malin, stort stort grattis till din makalösa prestation denna helg! Vad är känslan så här dagen efter loppet och hur känns kropp och knopp?
Hej, tusen tusen tack! Ja det är en häftig känsla såhär efteråt, känns som att jag är kvar i en bubbla och har nog inte riktigt förstått vad som egentligen hände under tävlingen, eller om det bara är en dröm. Jag är trött, halvt illamående, uppe i varv och allt på en gång. Mina knän ser ut som fotbollar och även höger fot är svullen. Jobbar mycket högläge idag!

Hade du nån plan/mål inför loppet?
Planen från början var ”var klok, inte förstöra för större mål under sommaren”. (Som nu dock visar sig vara inställda). ”Distansrekord vore kul” = passera 80km. Alla varv efter varv 13 blev helt enkelt bonusvarv. Kände att jag började gå in i någon form av ”gamezone” runt varv 14-15 när jag blev ensam kvar på banan i Mora.

Haha ja men kan väl lugnt säga att det blev några bonusvarv! Hur gick dina tankar på slutet när ni bara var ett fåtal kvar?
– Det var lite halvjobbigt speciellt tidig morgon. Men efter att varv 21 passerats kändes det lättare, ”klarar jag bara varv 22 finns det inget som stoppar mig från 100 Miles”. Varv 22-24 kändes lätta. Hade redan bestämt mig att absolut köra varv 25-26 för jag tänkte att någon annan kanske skulle nöja sig med 100 Miles (vilket jag tror stämde). När vi sedan bara var 3 kvar var jag inte så kaxig, men ut på varv 27 fick jag höra att Tomas Stöt klev av och då var det bara bita i, mentalt kändes det varvet väldigt bra och jag började inse att det jag håller på med är ganska häftigt! Redan tidigt på varv 28 började jag få ont ”på fel sätt”, nog för att jag varit stel och haft låsningar i höft etc under natten men det här kändes inte rätt utan mer åt skadehållet. Bestämde mig efter ca halva varvet att det här är det sista, kroppen klarar inte mer. Det blev väldigt känslosamt direkt och jag bestämde mig för att ge mig. När jag kom i mål bröt jag ihop ganska rejält samtidigt som jag också var väldigt stolt. Alla känslor kom på en och samma gång!

Det är verkligen en makalös prestation du stått för Malin och vi hoppas på att vi får se dig på fler Backyard Ultra framöver?
Haha fel dag att svara på det kanske! Fixar ni en startplats åt mig till ÄBU så kommer jag- det var ju drömmen med den här helgen från första början 😃

Malin Barrulf Sweden Runners Backyard Ultra

Vi säger stort tack till för denna intervju och vi önskar dig ett stort lycka till på kommande tävlingar och en riktigt fin sommar. Är ni nyfikna på resultaten ifrån Sweden Runners Backyard Ultra så hittar ni dom HÄR

Nu på midsommar fredag 19 juni så fortsätter TRS Virtual Series och denna gång är det loppet Städjan 1131 som väntar. Vill ni läsa mer om detta lopp och anmälan så hittar ni all information HÄR