Team Sweden – Henrik Bengtsson

Det är ett speciellt år och det blir ett speciellt världsmästerskap i Backyard Ultra detta året. Den 17 oktober så arrangerar vi Big Dog´s Satellite World Championship i Älvdalen. En tävling där 15 st löpare ifrån Sverige kommer att tävla mot 25 st andra länder och göra upp om världsmästartiteln! Fram till den 17/10 kommer vi med några korta snabba frågor att presentera dom 15 st löpare som ingår i det Svenska landslaget. Denna gång presenterar vi Henrik Bengtsson!

Henrik Bengtsson Sweden Runners Backyard Ultra

Henrik Bengtsson har ställt upp i två stycken Backyard Ultra tävlingar och vunnit dom båda! Nu är Henrik uttagen i detta Svenska Backyard Ultra landslag och det ska bli spännande och se om hans svit håller i sig!

Hej Henrik, berätta lite om dig själv?
Bor i Falkenberg är 42 år och jobbar som kartingenjör på Halmstads kommun. Jag är orienterare i grunden som får några år sedan började satsa mer på löpning (där jag mest satsat mot halvmaraton).

Det var lite av en tillfällighet att jag testade på en Backyard Ultra tävling i Ronneby förra hösten. Tävlingsformen verkade passa mig då jag vann den första tävlingen, När det sedan skulle arrangeras en Backyard Ultra hemma i Falkenberg i samband med den virtuella tävlingen South Coast Backyard Ultra, så passade jag på att ställa upp. Tävlingen gick fantastiskt bra och jag vann på 30 varv och var väldigt pigg hela vägen och känslan var att jag kunde fortsatt länge till!

Så plötsligt har jag väl blivit ultralöpare, även om jag fortfarande orienterar och gärna vill springa snabbt på kortare distanser också.

Din bästa löparprestation enligt dig själv?
Jag har svårt att avgöra om det är vinsten i South Coast virtual Backyard Ultra i somras eller när jag 2016 sprang halvmaran i Berlin på 1:14:58. Det känns som två helt olika grejer.

Bästa löparminne?
Förutom Backyard-vinsterna är bästa minnet från när jag vann stafett-DM i H12 i orientering 1989. Min första stafett och vi vann med en sekund efter att jag vunnit spurten på sista sträckan.

Hur laddar du inför detta världsmästerskap?
Jag har försökt springa lite mer distanspass än tidigare och minskat ner fartpassen betydligt.

Vad äter du dagen innan loppet?
Inget speciellt. Lite mer bara.

Har du några “cravings” under ett Backyard Ultra? Något du inte kan vara utan?
Jag har väl inga speciella ”cravings”, men jag skulle aldrig klara att prestera på en Backyard utan mina två fantastiska coacher!

Tack så hemskt mycket Henrik, vi önskar dig ett stort lycka till den 17 oktober och får hoppas att din svit håller i sig!

Den 17 oktober kl 14:00 startar Big Dog´s Satellite World Championship. Loppet kommer ni att kunna följa via Sweden Runners Facebook och Instagram @swedenrunners.

Löparna tar väldigt gärna emot massor av pepp och hejarop inför och under loppet! Henrik Bengtsson följer ni på hans Facebook och Instagram @henrik_b321